34.7 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
BelföldBűnügyHírekKiemelt

Hat kislányt molesztált, hét évet sem kapott

Mindössze hat év hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt tápiósági pedofil férfit, aki a vád szerint több kiskorú lányt is zaklatott szexuálisan. Sz. Sándorról 2017 nyarán derült ki, hogy addig legalább hat 7 év alatti kislányt több alkalommal is molesztált, szexuálisan zaklatott.

A bíróság szerint hat kislány szexuális zaklatása hét évet sem ér  –derül ki abból az első fokú ítéletből, melyet péntek reggel hozott a Budapest környéki Törvényszék Sz. Sándor ügyében, aki több alkalommal is molesztálta az utcájában lakó gyerekeket.

A  bíróság a vádlottat három rendbeli, részben folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében és kétrendbeli kiskorú veszélyeztetésnek bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt 6 év börtönbüntetésre és 6 év 6 hónap közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság a büntetés kiszabásánál figyelemmel volt

a vádlott rossz fizikai és mentális állapotára, idős korára és a bűncselekmény óta eltelt hosszabb időre.

Az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős. A vádlott egyébként továbbra is házi őrizetben maradhat, közvetlen közelében az áldozatoknak.

A Törvényszék közleményéből az is kiderül, a bíróság a lefolytatott bizonyítás eredményeként a kiskorú sértettek vallomásai, az igazságügyi szakértők szakvéleményei, illetve a további bizonyítékok alapján – a vádirati tényállástól eltérve –

két gyermek esetében nem látta kétséget kizáróan bizonyítottnak a szexuális erőszak megvalósulását.

Utóbbi két sértett vonatkozásában a megállapított tényállás szerint az ügyészi minősítéstől eltérően a bíróság a vádlott felelősségét két rendbeli kiskorú veszélyeztetés bűntettben megállapíthatónak látta.

A szexuális erőszak áldozatainak szülei elképedve fogadták a bírói ítéletet. Portálunknak elmondták, vérlázítónak tartják, hogy a magyar bírói joggyakorlatban ennyit ér lányaik élete. – Sz. Sándor által elkövetett szexuális bántalmazás ugyanis

élethosszig tartó lelki fájdalom, évek elteltével sem tudnak túljutni a történteken.

Az pedig végképp tűrhetetlen, hogy – miként az egész eljárás alatt – egy pedofil hazamehet, büntetését háziőrizetben töltheti. Itt, a szomszédunkban, a lányaink közvetlen közelében – mondták felháborodottan. Hozzátették, elképesztő, hogy egy ilyen súlyos bűncselekménynél a bíróság még Sz. Sándor korára, fizikai állapotára van tekintettel. – A mi lányaink lelki állapotára ki van tekintettel – kérdezték joggal.

Sz. Sándor tettére akkor derült fény, amikor három évvel ezelőtt egy kislány meglátogatta a rokonokat Tápióságon. Az édesanya férje öccséhez vitte a gyereket egy hétvégére. Az utcában lakó lányokkal játszott, mikor a görkorcsolyája tönkrement. A helyi gyerekek mondták, vigye be a Sanyi bácsihoz, ő biztosan meg tudja javítani. A kislány így is tett, a többiek kint maradtak. „Pótpapa” – ahogy a gyerekek hívták az öreget – elkezdte bütykölni a görkorit, közben pedig a szexről kezdett beszélni a 9 éves kislánynak.

Amikor a gyerek, érezve, hogy valami nincs rendjén, ki akart menni a házból, Sz. Sándor belenyúlt a bugyijába.

A kislány,  igencsak megszeppenve ösztönösen rákiabált: „Hagyjál már, te vén buzi!” A férfi, meglepődve a határozott fellépésen, azt mondta a lánynak, akkor takarodj innen, és elengedte.

A kislány így megmenekült. Az utcán elmondta a többieknek, mi történt, mire azt a választ kapta: velük is ezt szokta csinálni, már többször is volt olyan. Minderre akkor derült fény, amikor a gyermek este édesanyjával beszélt telefonon. Mindent elmondott.

Az első sokkot rendőrségi feljelentés követte.

Hamar kiderült, minimum hat kislány lett szexuális erőszak áldozata, a legfiatalabb 7 éves lehetett.

Az érintett családok egyike közvetlen szomszédja Sz. Sándornak, míg egy másik család szemben lakott a férfival. Ott egyébként a vádlott rendszeresen vigyázott a gyerekekre, mivel az édesanya párjának volt apósa Sz. Sándor, talán ezért is hívták pótpapának.

Az eltelt években több igazságügyi szakértői jelentés is készült. Az első eredménye megállapította, a gyerekek igazat mondanak, viselkedésük megegyezett, miként az általuk elmondottak is. Két évvel az első vizsgálat után a bíró újabb szakértői jelentést rendelt el, noha korábban azt ígérték a szülőknek, többet nem kell beszélni a gyermekeiknek a megaláztatásokról. A bírói indoklás szerint nem biztos, hogy egy újabb vizsgálat ugyanazt az eredményt hozná, mint az első.

A szülők ennek az eredményét sem nézhették meg, annyit tudtak, a második vizsgálat a vádlottnak adott igazat, aki mindvégig tagadta a molesztálást.

Feltehetően a két, egymásnak ellentmondó értékelés miatt idén nyáron egy harmadik vizsgálatot is elrendeltek. Ennek eredménye egyelőre nem ismert, de a szerdai tárgyalás kimenetelére, illetve a pénteki ítélethirdetésre komoly hatása lehet.

Portálunk augusztusban a Pest megyei Tápióságon járt utána a gyermekekkel történt tragédiának, akkor az egyik érintett család bizalmasa beszélt arról, mi is történt 2017 nyara óta, azaz, mióta fény derült arra, hogy van egy férfi Tápióságon, aki kislányokat zaklat szexuálisan.

2019 novemberében a Mi Hazánk Mozgalom tartott tüntetést a pedofil Sz. Sándor házánál, miután a férfit nem helyezték előzetesbe, csupán házi őrizetbe. A párt elnöke beszédében kiemelte: a tiltakozást mindaddig folytatják, amíg a kislányokat molesztáló férfi nem kerül rács mögé. Leszögezte azt is, hogy a Mi Hazánk az egyetlen párt, amely a büntető törvénykönyvbe foglalná a pedofil bűnözők esetében a kémiai kasztrálás lehetőségét. A radikális párt követeli egy, a pedofilok személyes adatait tartalmazó, fényképes, nyilvánosan elérhető adatbázis létrehozását is, mert “a szülőknek jogukban áll tudni, ha egy pedofil él a környezetükben.

 

További híreink

Varga Irén, Győzike, Gattyán…ide vezetett 12 év “nemzeti” kormányzás a hazai közéletben

Faragó Dániel

Erdő Péter: egyénileg és közösségként is hivatásunk van

Szabó Norbert

Rekord kokainfogás

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben