19.4 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld időjárás

Havas esőre, hóra és borongós időre számíthatunk jövő héten

Hétfőtől a déli tájakon alakul ki csapadék, majd országszerte havazásra, havas esőre számíthatunk. A hét második felében visszatérnek a mínuszok, és a szeles időjárás.

Vasárnap

Erősen felhős, vagy borult, párás, néhol tartósan ködös idő várható. Inkább csak délen szakadozhat fel a felhőzet. A nap első felében keleten, északkeleten ónos eső teheti csúszóssá az utakat, majd estétől egyre többfelé ered el az eső. 5 és 15 fok között alakul a hőmérséklet – ÉK-en lesz a hidegebb.

Hétfő

Délelőtt még többfelé, délután inkább a déli tájakon alakul ki csapadék: a kezdeti esőt nyugaton, északnyugaton havas eső, hózápor váltja fel. Az ÉNy-i szél egyre inkább megerősödik. ÉNy-on 3, K-en még 11 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Kedd

Délnyugat felől újabb csapadéktömb érkezik, mely hazánk északi felén havas esőt, havazást, déli tájain esőt okoz. 0-7 fok várható. Az ÉNy-i szél sokfelé lesz élénk.

Szerda

Folytatódik a borongós idő: újabb esőkre, északon havas esőkre van kilátás. +5 fok körül alakul a csúcsérték. Az északkeleti szél egyre inkább megélénkül.

Csütörtök

Eleinte többfelé várható havas eső, amit hózáporok váltanak fel. Az ÉNy-i légmozgás viharossá fokozódik, erőteljes lehűlés veszi kezdetét. 0, +5 fok valószínű délután.

Péntektől

Erős hidegbetörés várható, melynek hatására országos, egész napos fagy lehet, és visszatérhetnek a hajnali -10 fok körüli, zord hőmérsékletek. A kutya nem ette meg a telet.

(Forrás: koponyeg.hu – Kép: illusztráció/pixabay.com)

További híreink

Kirúgták az MSZP-ből a kokainozós Lackner Csabát

Szabó Norbert

Kemény lépéseket vár a kormánytól a román provokációval szemben a Mi Hazánk

Irányi Dániel

Niedermüller Péter elzarándokolt a levizelt zsinagóga falához

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen