17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek Humor Kiemelt

Hétvégi gyors: a Mazsihisz válságstábot hívott össze a Mi Hazánk bejutása miatt

A The Times of Israel című lap “A világháború óta Magyarország legradikálisabb nacionalista pártja 7 helyet nyert a parlamentben” címmel számolt be róla, hogy a múlt vasárnapi választási eredmények következtében a Mi Hazánk Mozgalom a magyar országgyűlés harmadik legnagyobb pártja lett.

Az aggódó izraeli újság hiteles magyarországi forrást is talált. A választások okozta bűnös sötétségben a reményteli lánggal égő erkölcsi csipkebokor szerepében ezúttal a Mazsihisz elnöke, Heisler András tetszelgett.

A Mi Hazánk váratlan előretörése a megosztott, s egymással sokszor veszekedő magyarországi zsidó közösséget aggodalomra készteti.

Heisler András elárulta:

a Mi Hazánk parlamentbe való bejutása miatt a szervezet vezetőségi tagjai hétfő este rendkívüli ülésen elemezték a helyzetet.

De nem csak a zsidó vezető kezdte meg az ilyenkor kötelező aggódást. Orbán Viktor is csodálkozásának adott hangot, hogy bejutott a Mi Hazánk, és sietett leszögezni, zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmus ellen, majd azon lamentált, vajon jelent-e majd veszélyt a kisebbségekre a párt.

A több mint 6 százalékkal parlamentbe jutott Mi Hazánk a harmadik legnagyobb párt lett a választáson, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök pártja 55 százalékos, míg a politikai skála széles spektrumát képviselő egyesült ellenzék, amely Orbánt akarta leváltani, összesen 34,5 százalékos eredményt ért el.

Heisler a lapnak elárulta, hogy a Mi Hazánk váratlan előretörése még az ősellenségnek számító Köves Slomóval is összehozta és újra haverok lesznek, mert a válságértekezletre ő is meghívást kapott az EMIH vezető rabbijaként.

„Az egész vezetőség számára riasztó a Mi Hazánk megerősödése, és keressük a módját, hogy miképpen fejezzük ki aggodalmunkat. Nem szabad tétlennek lennünk, hiszen a párt nézetei kísértetiesen emlékeztetnek a történelem egy olyan korábbi, sötét korszakára, amelyről mindannyian tudjuk, hogy milyen következményekkel járt”

-kibickedett a rettegő Heisler.

„Nem gondoljuk, hogy a mozgalmat a helyi vagy a nemzetközi zsidóság érzései szerint kellene vezetni. Nem azt mondjuk, hogy gyűlöljük a zsidókat, hanem azt, hogy nem az ő érzéseik határozzák meg, hogy mit teszünk”

– tette hozzá az újságnak Nagy Attila, a Mi Hazánk budapesti elnöke.

(mazsihisz.hu – k.info- Magyar Jelen)

További híreink

Már a home office-hoz is kell az oltási igazolvány

Faragó Dániel

A Johns Hopkins Egyetem kutatása szerint nem sok értelme volt a lezárásoknak

Irányi Dániel

A svéd kormány elismeri a gyermekekkel köttetendő házasságot, ha “különleges okok állnak fenn”

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen