23.8 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Holland miniszterelnök: Magyarországnak vissza kell vonnia a törvényt, és le kell térdelnie

A holland miniszterelnök, Mark Rutte igencsak feszült hangulatban érkezett Brüsszelbe az uniós csúcstalálkozóra. Nem csak kivágná hazánkat az EU-ból, de le is térdeltetné – jelentsen ez bármit is.

Rutte a magyar gyermekvédelmi törvény kapcsán fakadt ki a holland RTL-nek. Szerinte:

ez a törvény ellentétes minden értékünkkel. Magyarországnak vissza kell vonnia ezt a törvényt, és térdre kell ereszkednie.

Hozzátette, hazánknak meglátása szerint semmi keresnivalója az Európai Unióban. Jóllehet, ő legszívesebben azonnal kivágna minket innen, ám azt is elismerte, ez “nem megy bemondásra”.

Ezt csak lépésről lépésre lehet csinálni, és abban lehet reménykedni, hogy alkalmazkodnak

– vélekedett.

Geert Wilders elnézést kért a magyaroktól

A nyugaton uralkodó állapotokat jól jellemzi, hogy a jobbliberális Geert Wilders félék kapják meg rendre a “szélsőjobboldali” jelzőt. Pedig ők sohasem a népükért aggódnak, kizárólag a zsidókért és a “68-asok Európájáért”, valamint az ott kivívott szexuális szabadságokért. Sőt, még csak beszélni sem mernek “etnikai hollandokról”.

Az “Orbán-féle alternatíva” Hollandiában

A lelkes filoszemita Twitter-bejegyzésében is az “LGBT-emberek” biztonságával támadja a holland miniszterelnököt, ugyanis szerinte azok éppen a muszlim bevándorlás miatt nem élhetnek szabadon. “Bezzeg Magyarországon” – teszi hozzá.

Kiemelt képünkön a holland miniszterelnök, fotó: Getty Images

További híreink

Amikor menekül a rendőrség (videó)

Kemény János

Újpesti rendőrtámadás: helyesen cselekedett a járőr

Irányi Dániel

Új adatbázis nyújt betekintést Bartók Béla népdalgyűjteményébe

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen