21.9 C
Budapest
2020. szeptember 19., szombat
Magyar Jelen
Bűnügy Kiemelt

Húsz személy ellen emeltek vádat a ráckevei tömegverekedés kapcsán

Vádat emelt a Pest Megyei Főügyészség húsz ember ellen, akik részt vettek tavaly a ráckevei tömegverekedésben, amelyben többen súlyosan megsérültek – közölte a megyei főügyész

Szabó Ferenc közleménye szerint a két család között azért alakult ki konfliktus, mert

az egyik család egyik tagja rosszul lett egy tudatmódosító szertől, amelyet a másik család egyik tagjától kapott.

Emiatt a korábban vásárolt szertől rosszul lett férfi családjának több mint tíz tagja vascsövekkel, kardokkal, késekkel, kapákkal, lapátokkal, vasvillával és gumilövedékes fegyverrel megjelent a másik család házánál. Erről értesülve a fenyegetett család környéken lakó tagjai is felfegyverkeztek, és majdnem húszan a helyszínre siettek.

Az utcán a két csoport között tömegverekedés alakult ki, amelynek az vetett véget, hogy a fegyverként használt tárgyak miatt több súlyos és életveszélyes sérülés történt – írta.

Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség húsz ember ellen a többi közt súlyos élet elleni bűncselekmény – emberölés kísérlete, életveszélyt okozó, illetve súlyos testi sértés kísérlete -, továbbá többszörösen minősített garázdaság, illetve kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat.

(MTI – Fotó: Kálló Péter – ORIGO)

Kapcsolódó híreink

Fiatalos szórakozás (videó)

Kemény János

Úgy látszik, minden élet számít, csak a fehér európai nem – mondta ifj. Hegedűs Lóránt a szoborrongálás kapcsán

Kemény János

Újraválasztották Toroczkai Lászlót a Mi Hazánk elnökének

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben