15.6 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
Kárpát-haza

Íme a válasz: egy helyett már száz székely zászló lobog Gyergyóremetén

Kitűzték a századik székely zászlót is Gyergyóremetén csütörtökön, pontosan egy héttel azután, hogy elindult az Egy helyett százat! elnevezésű közösségi kezdeményezés. Nem hátráltak meg a magyarellenes Dan Tanasă és kompániájának aljasságától, ezért megadták a választ. Egy helyett százat!

A századik székely zászló Gyergyóremete központjában kapott helyet, egy olyan épületen, amely a katolikus plébánia tulajdonában van. Ezzel az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) által felkarolt kezdeményezés elérte kitűzött célját: a település főteréről egy bírósági ítélet következtében eltávolított székely lobogó helyett százat tűztek ki faluszerte az épületekre – derül ki Mezei János EMSZ-társelnök Facebook-oldalán közzétett bejegyzéséből.

A pártszövetség társelnöke arról is beszámolt, hogy a zászlóigénylések és támogatások nem szűntek meg, így a századik zászló elhelyezése nem jelenti a kezdeményezés végét. A lobogók továbbra is igényelhetők az Erdélyi Magyar Szövetség irodáiban és a 0756–976520-as telefonszámon.

Vajon Dan Tanasă is leadta igényét a székely lobogóra? Biztos örülne egynek… (a szerk.)

(Forrás: szekelyhon.ro)

További híreink

Kelemen Hunort jelöli miniszterelnök-helyettesnek az RMDSZ

Varga Lilla

Novák Előd: Minden magyar felelős minden magyarért

Gabay Dorka

Futballakadémia épül Kassán magyar befektetőkkel

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben