7.1 C
Budapest
2021. december 2., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek

Indiántánc miatt függesztették fel a fehér matektanárnőt Kaliforniában

Egy kaliforniai tanárnőt kényszerszabadságra küldtek, miután egy videó készült róla, amelyen egy indián táncot utánoz az órán. A felévetelek aztán gyorsan fel is kerültek a közösségi oldalakra. A Riverside Egyesített Iskolai Kerület igazgatása csütörtökön közleményben erősítette meg az esetet, megjegyezve, hogy a tanárnőt – akit nem azonosítottak – szabadságra küldték, amíg kivizsgálják a történteket – írta meg a People nyomán a 24.hu.

A felvételen a tanárnő papírtollakból készült fejdíszt visel, miközben táncol és ugrál az osztályteremben, és azt skandálja, hogy “SohCahToa” – ami egy emlékeztető eszköz, melynek segítségével a tanulók memorizálhatják a trigonometria három fő függvényének, a szinusznak, a koszinusznak és a tangensnek a nevét.

Az érzékenyített diákok azonban nem díjazták a matematika kevéssé száraz, meglehetősen egyedi tanításmódját.

A videó először Instagramon jelent meg, miután az osztály egyik indián tanulója titokban videóra vette a tanárt az őslakosokat imitáló tánca közben, majd igazi spicli módjára jelentette is, hogy az ő érzékenységét mennyire sérti a fehér tanár “gúnyolódása”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Akalei Brown (@corn_maiden_designs) által megosztott bejegyzés

Folyamatosan úgy tekintenek ránk, mint egy kabalára, ami kevesebb, mint az ember

– mondta a videót feltöltő diák az NBC News nevű szélsőliberális, kulturmarxsita csatornának, majd arról beszélt, hogy szerinte “eljött a változás ideje”.

Az indián gyerek az NBC Newsnak elmondta,

reméli, “a tanárnőt felvilágosítják, és gondoskodnak róla, hogy soha többé ne fordulhasson elő ilyesmi egy őslakos gyökerű diákkal”.

Kalifornia első megválasztott indián képviselője is dührohamot kapott a felvétel láttán.

“Teljes mértékben elítéljük a John W. North középiskolában a hét elején történt cselekményeket. A tanár viselkedése rendkívül helytelen és sértő volt”

– írta.

Néhány hete a szélsőliberális vezetés Kalifornia államban kötelező tárggyá tette az “etnikai tanulmányokat” a középiskolákban. Ebbe természetesen csakis a színesbőrűek által képviselt “értékek” tartoznak bele, a fehérekről maximum bűntudatkeltés szintjén lehet tanulni.

Miközben a vizsgálat folytatódik, a Riverside Egyesített Iskolai Kerület vezetősége azt nyilatkozta, hogy ők “mélyen elkötelezettek a befogadó gyakorlatok és irányelvek bevezetése mellett, amelyek tiszteletben tartják kerületünk és a régió gazdag sokszínűségét”.

Mint írták: Az egyik tanárunkról készült felvétel széles körben elterjedt a közösségi médiában. (…) Ez a viselkedés teljesen elfogadhatatlan és sértő ábrázolása a hatalmas és kiterjedt indián kultúráknak és gyakorlatoknak. Tettei nem képviselik kerületünk értékeit. (…) A Riverside Egyesített Iskolai Kerület értékeli a sokszínűséget, a méltányosságot és a befogadást, és nem nézi el az ezen értékekkel ellentétes viselkedést.”

“Együtt fogunk dolgozni diákjainkkal, családjainkkal, személyzetünkkel és közösségünkkel, hogy visszanyerjük a bizalmukat”

– fogadkoztak csütörtöki nyilatkozatuk lezárásában.

További híreink

Merkel kivenné Görögország kezéből a leszboszi menekülttábor felügyeletét

Irányi Dániel

Niedermüller ellen tüntettek

Kemény János

Nem lesz sokkal kevesebb néző a zárt kapus meccsek miatt

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben