3.9 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
Kárpát-hazaKiemelt

Írországban is összegyűlt a szükséges számú aláírás a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezéséhez

Írországban is összegyűlt a Székely Nemzeti Tanács által a nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezés sikeréhez szükséges aláírásszám – jelentette be Facebook-oldalán az SZNT. 

A szükséges szignószám egyébként igen gyorsan gyűlt össze, múlt héten hétfőn még mindössze 20 százalékon állt a mutató, szombaton pedig már meghaladta a 122 százalékot.

A Székely Nemzeti Tanács által indított, a Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért indított polgári kezdeményezés azt a célt szolgálja, hogy uniós szintű jogszabály szülessen azon régiók kiemelt támogatásáról, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól.

A polgári kezdeményezést a 27 uniós tagország közül legalább hétből származó, legkevesebb 1 millió uniós polgárnak kell aláírásával támogatnia – olvasható a Kronikaonline.ro hírportálon.

A hét tagállam mindegyikében össze kell gyűjteni az adott országra vonatkozó minimálisan szükséges számú aláírást. A székely petícióhoz már tavaly májusban összegyűlt az egymillió aláírás, február 7-éig pedig kilenc országban – Horvátországban, Lettországban, Litvániában, Magyarországon, Romániában, Spanyolországban, Svédországban, Szlovákiában és Szlovéniában – is sikerült teljesíteni a célt.

De mivel a határidőt május 7-éig meghosszabbították, a kezdeményezők további országokban folytatják a kampányt.

A kezdeményezést ITT írható alá.

(Fotó: facebook/Székely Nemzeti Tanács)

További híreink

A szégyen napja – 18 éves a balliberális hazaárulás

Faragó Dániel

A hangos kisebbség akarata érvényesült – német lapok szerint csak két játékos szeretett volna politizálni Katarban

Faragó Dániel

Végstádium – tizenötszörösére ugrott a fodrászüzlet rezsije egyetlen hónap alatt

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben