26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
BelföldHírekTudomány

Itt az idő! – Zacher szerint most kellene egy új oltási kampány

Zacher Gábor korábban már azt nyilatkozta, hogy még a nyáron újra hordani kellene a maszkot az emelkedő esetszámok miatt. A négy oltással is megfertőződő toxikológus erre most még azzal fejelt rá, hogy

a lehető leghamarabb be kellene indítani az újabb oltási kampányt.

Az orvos már a Hír TV stúdiójába is maszkban érkezett. „Egyelőre nem kötelező, de én fölveszem, megmondom őszintén” – mondta Zacher Gábor a Hír TV műsorában, hozzátéve:

zárt terekben kötelező kell tenni a maszkviselést.

Zacher Gábor arról is beszélt, hogy nagyon sokan még mindig szkeptikusak a koronavírus-oltásokkal szemben, miközben az elmaradottabb országokban még mindig alacsony az átoltottság. Ez újabb és újabb variánsok kialakulását eredményezheti, amelyek aztán más kontinensekre is átterjedhetnek, amint az például az omikronnal is történt.

A szakértő arra is kitért, hogy még mindig vannak halálos áldozatai Magyarországon a koronavírusnak, ha nem is olyan számban, mint az előző hullámok alatt. Mindeközben pedig a gyerekek közül is egyre többen betegednek meg. „Nem késő felvenni az oltást” – mondta erről a mentőorvos.

Zacher Gábor hangsúlyozta, hogy az utolsó felvett oltás után fél-háromnegyed évvel jelentősen csökken az ellenanyag szintje. Ha pedig valaki például csak két oltást kapott, és azokat is már egy éve, annak nem sok védettsége maradt mostanra – tette hozzá.

Úgyhogy igen, szerintem újabb oltási kampányt kellene csinálni

– mondta a műsorban Zacher Gábor, kiemelve azt is, hogy most már szerinte a közmédiában is ismét többet kellene beszélni az oltás szükségességéről, mert egyre csak nő az esetszám.

Szerencsénk van, jöhet az ötödik oltás

Zacher Gábor szerint aki nem vette fel a negyedik oltást, annak elsősorban azt kellene beadatnia.

És aztán lehet, hogy lesz majd itt egy ötödik oltásra lehetőség, hogyha egy új vakcina megjelenik. Én megmondom őszintén, elsőként fogok jelentkezni, hogy kapjam meg ezt

– tette hozzá.

 

(index nyomán)

További híreink

Magyarország megvétózta az Unió Kínát bíráló nyilatkozatát

Irányi Dániel

Operatív törzs: 1392-en regisztráltak a hatósági házi karantént elektronikusan ellenőrző alkalmazásra

Kemény János

Saját tervei alapján fejlesztett robotkézfejet a szolnoki fiatal

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben