7.1 C
Budapest
2021. december 2., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Tudomány

Itt az új, hatvanszor gyorsabban terjedő delta plusz variáns

Az elsők között regisztrált variánsokhoz képest negyvenszer-hatvanszor fertőzőképesebb a delta plusz variáns, ami sokkal könnyebben jut be a sejtekbe – mondta Késmárky András háziorvos.

A szakember úgy fogalmazott, hogy a vírus „eddig félkapun keresztül jutott a sejtbe, ezzel a variánssal viszont teljesen kinyitja azt”.  A fertőzés tünetei pedig valamivel erősebbek lehetnek: magasabb láz tapasztalható, jellemzőbbek a gyomor-bélrendszeri panaszok, például a hányás vagy a hasmenés.

“Delta plusz variánst is tudtunk már kimutatni, ez azt jelenti, hogy a vírusnak egy rendkívül gyorsan fertőző formájával állunk szemben. Már a tünetek megjelenését megelőző két napban is fertőzhet az, aki megfertőződött a koronavírussal”

– fogalmazott Müller Cecília hozzátéve, hogy akik egy háztartásban élnek, igen magas kockázatnak vannak kitéve, ha fertőzöttek.

Korábban már írtunk arról, hogy nem csupán ez a variáns, hanem egy másik (Omega) mutáns is megjelent. Az Omega-variáns elleni védekezés lehetőségeit Izraelben már vizsgálják is.

Nem fogják kitalálni: jön az Omega(!)-variáns

(index-Magyar Jelen) 

További híreink

A demokraták duplájára emelnék a befogadható menekültek felső határát

Irányi Dániel

Merkel kivenné Görögország kezéből a leszboszi menekülttábor felügyeletét

Irányi Dániel

Trumpot bálványozzák Indiában (+videó)

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben