21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Jászol helyett szivárványos kisvonat

A járványra hivatkozva, és a pécsi emberek egészségének védelmében döntött Pécs vezetése a jászol helyett a szivárványos kisvonat mellett.

Megdöbbentő ünnepi fogadtatás várja a pécsieket, a város főterére ugyanis idén nem tették ki a betlehemi jászolt, helyette egy kis szivárványos vonatban gyönyörködhetnek az adventben arra sétálók. A Pecsaktual.hu beszámolója szerint a város “Mindenki Karácsonyfája” alatt a hagyomány szerint Jézus születését ábrázoló ünnepi jászol volt minden évben, egészen mostanáig. Idén az önkormányzat ugyanis úgy döntött,  szivárványos kisvonattal kedveskedik a betlehemi jászol helyett.

Döntését az önkormányzat azzal indokolta, a Betlehem körül kialakuló “tömegtől” féltették a pécsieket a járvány miatt, azért nem tették ki eddig a jászolt. Ezzel együtt, némiképp ellentmondva saját maguknak, azt is közölték,

bíznak abban, hogy a Betlehem körül sem alakul ki tömeg, kihelyezése nem jelent járványügyi kockázatot.

Így az “installáció” a hétvégére elfoglalja megszokott helyét a Mindenki Karácsonyfája mellett – fogalmazott a város vezetése.

Fotó: pécsaktual.hu

További híreink

Jövő évtől emelkedik az útdíj, és még több helyen kell majd fizetni

Irányi Dániel

Gigászok csatája : Pócs Alfréd vs. Rusvai Miklós – minden a koronavírusról (videó)

Faragó Dániel

Minden erővel az LMBTQ-propaganda ellen az Istenért és a Hazáért!

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen