-2.5 C
Budapest
2022. január 26., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

“Jézus szeret engem” felirat miatt vetette le az iskola a 9 éves lány arcmaszkját

Matthew és Jennifer Booth szerint az iskola megsértette a 9 éves kislányuk, Lydia jogait, mikor a “Jézus szeret engem” felirat miatt levetették arcmaszkját. Az eset Amerikában, Mississippi államban történt – írja a Mirror.

A vallásos szülők szerint az iskola ellenséges magatartása és a maszk levétele a gyermek lelkébe gázolt, aki ez után egész nap letört volt, mert nem értette, mi rosszat csinált.

Lydia nagyon elszomorodott, amiért levetették vele a maszkot, mert azt ő maga választotta, az üzenet bátorította és erőt adott neki

– állították a szülők.

Az igazgató azzal védekezett, az iskola szabályzata tiltja a vallási feliratokkal ellátott maszkok viselését. Szerinte a “Jézus szeret engem” egy egyértelműen keresztény üzenet, aminek nincs helye az iskolában. Éppen ezért kellett levennie a tanulóval, és saját készletükből adtak helyette egy egyszínű maszkot.

Lydia szülei azt állítják, az incidens után alaposan átolvasták az iskola szabályzatát, ám semmit nem találtak, ami tiltaná a vallási önkifejezést. Rá két napra azonban az illetékesek pótolták a hiányosságot, és megírták a szabályzatot, mely így szól:

Az arcmaszkon nem szerepelhet politikai, vallási, esetleg szexuális jelkép vagy üzenet. Továbbá tilos minden olyan szimbólum, gesztus, vagy álláspont, ami zavaró, vagy sértő lehet.

Lydia korábban is viselte az iskolában a “Jézus szeret engem” feliratú maszkot, ám mind ez idáig az senkit nem zavart. Most olyan tanár vehette észre, akit valamilyen okból irritált a szöveg. A lány osztálytársait is megkérdezték, de valamennyien azt válaszolták: semmi sértőt nem találnak a feliratban, és nem értik, Lydia miért ne viselhetné. Hozzátették, pár diák “Black Lives Matter” (A fekete életek számítanak) feliratú maszkot hord, ami ellen az iskolának természetesen semmi kifogása sincsen, és még véletlenül sem esik a “politikai tartalmú üzenetek” kategóriájába.

A Szövetség a Szabadság Védelmében (ADF) nevű keresztény-konzervatív civilszervezet a szülők képviseletében pert indított az iskola ellen. A szervezet a keresetben elsősorban az iskola által alkalmazott kettős mércét kifogásolja, ugyanis más vallások jelképeit ugyan úgy engedélyezik a gyerekeknek, mint a “Black Lives Matters” feliratot. Egyedül a keresztény szimbólumok és üzenetek szúrják az iskola vezetésének szemét.

További híreink

Azonnali lépéseket sürget a Mi Hazánk a Mester utcai késelés kapcsán

Kemény János

Az új szlovák szlengszótár szerint a “magyar”, azt jelenti hülye

Dunai Tibor

A kongói olasz nagykövet meggyilkolásának kivizsgálását kérte az ENSZ-től a római kormány

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen