25 C
Budapest
2022. július 5., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Jobbikos segítséggel tömte a Fidesz-kormány Gyurcsány haverjának oltási igazolványt gyártó cégét

Az oltási könyvet gyártó cég Gyurcsány haverjának érdekeltségébe tartozik, amelynek a zsebét korábban jobbikos segítséggel tömte a Fidesz-kormány: 2,3 milliárd forintos állami megbízást kapott Erdős Ákos cége, az ANY Nyrt. a közbeszerzési eljárás megkerülésével három évvel ezelőtt. Ekkora összegben adtak el nyomtatókat különböző állami hivataloknak, intézményeknek, ám pechükre a szél befújta ezt a szerződést a Mi Hazánk postaládájába – írja Facebook-oldalán Dúró Dóra.

A politikus szerint ebből világosan látszik a túlárazás:

amit egy boltban 22 ezer forintért bárki megkap, azt ők kb. 180 ezerért adták, míg a 35 ezer forintosat 170-ért. Így vigyáz a közpénzre a Fidesz, amelyik ahelyett, hogy elszámoltatta volna Gyurcsány emberét például a Nemzeti Tankönyvkiadó áron aluli megvásárlásáért, újabb megbízásokat ad az érdekeltségeinek: a választási szavazólapokat vagy épp a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció íveit is vele gyártatták.

A Mi Hazánk emiatt feljelentést tett.

Dúró Dóra szerint azonban van itt még megválaszolandó kérdés:

hogyan lehet 2,3 milliárd forintot kifizetni közbeszerzés nélkül? Hát úgy, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága ehhez kifejezetten hozzájárult. Ennek a bizottságnak pedig jobbikos az elnöke, az ő aláírása szerepel a határozaton. Így ér össze az elmúlt harminc év és a Gyurcsánnyal lepaktáló Jobbik: semmiféle elszámoltatás nincs, inkább beszállnak ők is a buliba.

További híreink

Áttörés: a garnélarák páncélja nagyon hasonlít a műanyaghoz, és jó alternatívája lehetne

Kiss Albert

Kötelező a védőmaszk az újpesti vásárcsarnokban

Joó György

Életerős ifjúság, életerős nemzet

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen