17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Joe Biden rendelte el Szíria bombázását

“Megtorló bombázást” hajtott végre az Egyesült Államok Szíriában egy Irán-barát milícia ellen.

Az alig egy hónapja beiktatott elnök jóváhagyta az első légicsapások végrehajtását szíriai célpontok ellen – írta meg a Mirror. Az amerikaiak szerint erre azért volt szükség, hogy “bosszút álljanak” egy múlt heti, amerikai célpontokat ért iraki rakétatámadásért, amit feltehetőleg “iráni támogatású” milicisták hajtottak végre.

A Pentagon a válaszcsapást sikeresnek értékelte, mely során számos ellenséges célpont megsemmisült. Az egyelőre nem világos, a támadás követelt-e áldozatokat.

“Biden elnök mindent el fog követni, hogy megvédje Amerikát. E mellett stabilizálni fogjuk a helyzetet Kelet-Szíriában és Irakban”

– mondta a Pentagon szóvivője.

További híreink

Nem szilveszteri vicc: Sir Lewis Hamilton

Kemény János

Közel kétszáz lélegeztetőgép érkezik hazánkba

Dunai Tibor

Márki-Zay “államférfiként” támogatja a melegházasságot, a füvezés is oké

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen