5.7 C
Budapest
2021. április 18., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Joe Biden szerint Magyarország olyan, mint Belarusszia

Vasárnap az elmaradt második elnökjelölti vitát helyettesítendő, a demokrata elnökjelölt interjút adott Philadelphiában, melyben – ahogyan azt egy lengyel lap, a Rzeczpospolita észrevette – Joe Biden (becenevein Sleepy Joe / Creepy Joe) igen meredeken fogalmazott mind Lengyelországról, mind hazánkról.

A demokrata párti elnökjelölt szerint ugyanis Lengyelország és Magyarország egyaránt olyan totalitárius rendszer, mint Belarusszia.

Biden a trumpi külpolitikát bírálva jutott erre a megállapításra. Szerinte Észak-Korea egyre több atomrakétával rendelkezik, Kína egyre agresszívebb, a NATO-t pedig a szétesés fenyegeti.

“Nézzék, mi történik Belaruszban, Lengyelországban és Magyarországon!” – mondta Biden, majd hozzátette:

az elnök keblére öleli a világ összes banditáját.

“Hazai pályán” sem fogalmaz finomabban a demokraták jelöltje. Egy interjúban például megkérdezték tőle,  miként vélekedik arról, hogy egy felmérés szerint a megkérdezettek többsége úgy véli, a mostani gazdasági mutatók jobbak, mint voltak Biden alelnöksége idején. Az elnökjelölt erre egyszerűen annyit felélt:

Hogy őszinte legyek, nem túl jó a memóriájuk.

(Fotó: AP Photo / Carolyn Kaster)

További híreink

Biden: az amerikai elnök a járvány válságát tragédiává változtatta

Varga Lilla

Irán: Sohasem fogunk meghajolni az amerikai szankciók előtt

Kiss Albert

Magyarország 2020: megvették, futtaták, kizsákmányolták, megalázták

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben