21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Kárpát-haza Kiemelt Kultúra

Káprázatosak a Határtalanul rajz- és fotópályázat győztes alkotásai

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2020 októberében hirdette meg a Határtalanul programhoz kapcsolódó kreatív rajzpályázatot, amely ismét nemzetpolitikai sikertörténet lett, hiszen rengeteg pályamű érkezett be az anyaországból és a határon túlról.

Pályázni lehetett saját készítésű rajzzal, festménnyel, fotóval, fotómontázzsal és bármely olyan technikával készült művel „Magyarok a Kárpát-medencében” témakörben, amely PDF – vagy bármely Windows alkalmazásban megnyitható – formátummal rendelkezik. Pályázati feltétel volt a külhoni vagy magyarországi tanulói jogviszony.

A pályázat kiírói azt várták a pályázóktól, hogy tanulmányaik és a személyes benyomásuk alapján megjelenítsék gondolataikat a magyar–magyar kapcsolatok építéséről, az összetartozás értékéről. Emellett természetesen bizonyítaniuk kellett tehetségüket és kreativitásukat is a rajz elkészítése során.

A felhívásra közel 500 pályamű érkezett, amelyek közül a legjobb 350 a Határtalanul program Youtube csatornáján november 18-án élő adás keretében került bemutatásra.

A legjobb három alkotás a következő lett: Az 1. helyezett, aki a fődíjat, az iPadet is nyerte, a budapesti Peresztegi Hanna, Mindannyian magyarok vagyunk című alkotásával. A 2. helyezett a csíkszeredai Ráduly Anikó, alkotásának címe: Egy marék Magyarország. A 3. helyezett a farkasdi Molnár Viktória, Nagyapám történetei című alkotásával.

Mivel a Határtalanul szakmai bizottsága több remek alkotásnak adott volna még szíve szerint komoly díjat, a Felvidék.hu portál úgy döntött, hogy hogy az olvasóknak leginkább tetsző alkotás közönségdíjat fog kapni, ami egyforma értékű lesz a nagydíjjal.

Az alkotásokra a következőképpen lehet szavazni: a [email protected] címre küldött e-mailen keresztül, megjelölve az alkotót és az alkotás nevét; az eredményhirdetés Youtube videója alatt kommentben; a Határtalanul Facebook-oldalán – amely ide kattintva érhető el – az albumban található képek lájkolásával.

A szavazatokat összeadják és a közönségdíjas nyertest, valamint a második és a harmadik helyezettet is díjazzák!

Az eredményt december 15-én hirdetik ki, december 14-én magyarországi idő szerint 15 óráig lehet szavazni.

Íme a nyertes alkotások! Szívből gratulál szerkesztőségünk is!

Az első helyezett Peresztegi Hanna alkotása – Mindannyian magyarok vagyunk
A második helyezett  Ráduly Anikó – Egy marék Magyarország
A harmadik helyezett Molnár Viktória – Nagyapám történetei

(Forrás és fotók: felvidek.ma)

További híreink

Kivégzéssel fenyegette testvérét és sógorát a többszörös visszaeső férfi

Irányi Dániel

Javasolja az “emlékeztető oltást” az Európai Gyógyszerügynökség

Irányi Dániel

Késelésbe fulladt egy családi ivászat Öcsödön

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen