2.1 C
Budapest
2022. december 3., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírek

Karácsony elnézést kért, a Mi Hazánk az üldözött székelyek emléknapjává tenné Wass Albert születésnapját – VIDEÓKKAL

A román hatalom által üldözött székelyek emléknapjává nyilváníttatná Wass Albert író születésnapját a Mi Hazánk Mozgalom. Fülöp Erik független országgyűlési képviselő, a Mi Hazánk politikusa csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: amellett, hogy a parlamentben január 8-a emléknappá nyilvánítását kezdeményezik, azt is javasolni fogják a Fővárosi Közgyűlésnél, hogy Wass Albert legyen Budapest díszpolgára.

Nyilvános bocsánatkérést is várnak Karácsony Gergely főpolgármestertől, amiért egy interjúban nácinak minősítette Wass Albertet – jelezte Fülöp Erik az MTI beszámolója szerint, hozzáfűzve: a Mi Hazánk több millió magyar ember nevében kikéri magának azt a szélsőséges, liberális ámokfutást, amellyel megbélyegzik és üldözik a nemzetszerető hazafiakat.

A politikus kérdésre válaszolva azt mondta: a Mi Hazánk számára elfogadhatatlan, hogy Demszky Gábor díszpolgári címet kapjon, a volt főpolgármester ugyanis az elmúlt évtizedekben annyi kárt okozott Budapestnek és Magyarországnak, ami nem teszi méltóvá erre.

Karácsony közben elnézést kért

Orbán Viktor Wass Albert-idézetével kapcsolatban Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: „tudom, hogy Wass Albert nagyon sokak számára egészen mást jelent, mint nekem. Ez egy nagyon megosztó és megítélésű irodalmi és politikai múlt”.

A főpolgármester hozzátette, „szeretne elnézést kérni azoktól, akiket ezzel akaratlanul megbántott”. Korábban a Mi Hazánk ezt közleményben követelte tőle.

(MTI, atv.hu)

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben