20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
HírekKülföld

Kasztrálhatják a 7 éves fiút, a bíróságon vesztett az apa

Az “anya” már coming out partit is rendezett…

A texasi Jeffrey Younger a bíróságon harcolt, hogy megvédje fiát, Jamest a nemi terápiától és a kémiai kasztrációtól. Volt felesége, Anne Georgulas akarja a kis James normális fejlődését megváltoztatni.

Az anya a gyerek hároméves korában kezdte mondogatni a kisfiúnak, hogy ő valójában lány. Az óvodás fiú ötödik születésnapi partiján „coming out” partit is rendezett, majd lányként jegyezte be az iskolába, a Luna nevet adva szerencsétlen gyermeknek. Lányként öltöztette fel, és az iskolában is csak a lányok vécéjét használhatta a kis srác. Amikor James az apja mellett van, normálisan, fiúként öltözködik, rendes nevét használja, és úgy viselkedik, mint egy tipikus hétéves kisgyerek.

Korábban a bíróság egyébként megtiltotta az apának, hogy beszéljen a saját fiával a neméről.

A fiú anyja megpróbálta Jamest az egyik genderklinikára is felvetetni, hogy részt vegyen a „nemváltó terápián”, egy olyan programban, amelyben évekig pubertásgátlókkal kezelték volna. Akkor a klinika nemet mondott erre.

A nemrég született bírósági döntés szerint James anyja, Dr. Anne Georgulas folytathatja a fiú nemi átváltoztatását. Most, hogy hivatalos felhatalmazással is rendelkezik a bíróságtól, pubertásblokkolókkal és nemi hormonokkal fogják megkezdeni a kis James „Lunává” alakítását, illetve kémiai kasztrálását.

Az esküdtszék döntése azt is jelenti, hogy Mr. Youngernek – a vallási és erkölcsi kifogásai ellenére – lányként kell kezelnie Jamest, és kénytelen lesz órákat venni “transzelmebajból”. A 12 esküdt közül 11 egyetértett abban, hogy nem adják meg az apának az ikergyermekei egyedüli felügyeletét. Szavaztak arról is, hogy a jelenlegi közös felügyeletet kizárólagosra kell módosítani, azonban nem az apa javára.

A döntés után tüntetők szólították fel a texasi törvényhozókat, hogy fogadjanak el olyan törvényt, ami a 18 évesnél fiatalabb személyek számára illegálissá teszi a nemváltó beavatkozásokat. Mivel a gyermekek nem tudják megérteni az egész életen át tartó következményeket, a szülőknek sem szabad megengedni, hogy ezt a döntést gyermekeik számára meghozzák. Jelenleg nincs olyan amerikai törvény, amely korlátozná a pubertásblokkoló nemi hormonok alkalmazását, vagy minimális életkorhoz kötné azokat.

Az anya egyébként arról is vallomást tett, hogy James és Jude biológiailag nem rokonok vele, lombikbébiprogram segítségével születtek, ami még érthetetlenebbé és felháborítóbbá teszi az esküdtszék reakcióját.

Younger harcával sokat foglalkozott az amerikai konzervatív média, ezért a bíró (és nem az esküdtszék) egy újabb döntéssel, megtiltott az apának, hogy beszéljen a kisfia kasztrálásáról. Ezen alkotmányellenes végzés ellen jelenleg sorra szólalnak fel a konzervatív vezetők. A kisfiú megmentése ügyében két petíció is indult, az egyik már majdnem 240ezer aláírónál tart, a másik meghaladta a 86ezret. (888 nyomán)

További híreink

Ismeretlen eredetű olajfolt szennyezte be Izrael teljes partvonalát

Faragó Dániel

Lehet még fokozni? Persze!

Kemény János

Felfüggesztették az önkormányzatok ülésezését a veszélyhelyzet kiskirályai

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben