35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
BűnügyKiemelt

Kegyetlenül megmérgeztek három rendőrkutyát Mohácson

Bűnözőket buktattak le, drogot kerestek, nyomot követtek, ám hiába volt minden speciális kiképzés, az emberi gonoszság ellen nem lehettek felvértezve: egy ismeretlen különösen kegyetlenül végzett egyszerre három rendőrkutyával.

Gazdájuk, Erika szinte sokkot kapott, amikor a mohácsi rendőrséghez tartozó parkolóban álló autójában rátalált hű társai élettelen testére – közölte a Blikk.

A pécsi rendőrséghez tartozó Émon, Locky és Cinkos iszonyú kínok között pusztultak el, a kegyetlen tettre pedig nincs magyarázat. A legmagasabb szintű, K-9-es kiképzést kapták, vagyis olyan tudással bírtak, mint kevés négylábú.

Ennek ellenére a bulvárlap megtudta: a nemrégiben történt kutyagyilkosság okairól a nyomozók egyelőre csak találgatnak.

Az sem könnyíti meg a dolgukat, hogy a parkoló nem volt bekamerázva, ezért nincs videófelvétel. Hiába a boncolás, jelenleg is több igazságügyi szakértő dolgozik az ügyben, ám fogalmuk sincs, milyen mérget használt a kutyák gyilkosa. Úgy vélik, talán növényvédő szer okozta a halálukat.

– A zászlós hölgynek az irodában akadt dolga, ezért a rendőrségi parkolóban álló kocsijában a bezárt boxokban hagyta Émont, Lockyt és Cinkost – árulta el a Blikk informátora.

– Azért, hogy szellőzzön az autó, nyitva hagyta a csomagtartót és az ajtót is. A négylábúak ételmegtagadásra is ki voltak képezve, így csak olyan ember mérgezhette meg őket, akit nagyon jól ismertek.

Amikor a rendőrnő végzett az irodában és a kocsihoz indult, feltűnt, hogy a szólongatására nem válaszoltak a kutyák, hanem mozdulatlanul feküdtek a zárt ketrecükben. Amikor közelebb lépett hozzájuk, megfagyott a vér az ereiben: mindhárom állat élettelenül feküdt a kocsiban.

A rendőrnő kertjében már egy új házőrző szaladgál. Szomszédait a nyomozók kihallgatták, arra voltak kíváncsiak, hogy a zászlós milyen kapcsolatban van a kutyáival, hogyan tartotta, bántotta-e őket.

– Dehogy bántotta! Erika rajongva szerette a kutyákat, igazi barátok voltak – mondta a Blikknek a szemközt lakó, háromgyermekes nő, amikor ott jártunk. A rendőrnő nem volt otthon, de telefonon megerősítette a hírt, miszerint az ő kutyái voltak az áldozatok, de hogy Émon, Locky és Cinkos mennyi ideig maradt felügyelet nélkül a kocsiban, arra nem válaszolt.

Így képzik az ebeket

A keresőkutyákat a képzésükkor először „beszélni”, jelezni tanítják meg. Bombakereső kutyák esetében az ugatás veszélyes lenne, így nekik leüléssel, lefekvéssel kell jelezni, a drogkereső kutyák esetében az ugatás is lehetséges. Ha megvan az alaptudás, változatos környezetben gyakoroltatják velük – olvasható a Blikk cikkében.

Az elpusztult rendőrkutyák vonatkozásában a szakértői vélemények megérkezését követően tud bővebb tájékoztatást adni a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Fotó: Facebook)

További híreink

Összekeverte haragosával, ezért verte félholtra

Irányi Dániel

Tiltakozik a Mi Hazánk az oltási igazolvány ellen

Faragó Dániel

Márki-Zay: Jakab Péter nem veszi fel a telefont, mert beállt Dobrev Klára mögé

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben