2.1 C
Budapest
2022. december 3., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírek

Késsel rabolt az ötfős tinibanda az Astoria aluljárójában

Több támadásuk is volt, drogoztak is…

Egy ötfős fiúbandát fogott el a rendőrség Budapesten, akik három napon belül többször is késsel raboltak ki embereket, derül ki a rendőrség közleményéből.

Legutóbb november 2-án körbeálltak két fiatal fiút az Astoria aluljáróban, és késsel fenyegették meg őket. Kábítószert követeltek tőlük, majd elvették a pénzüket. A rendőrök rövid időn belül elfogták és előállították őket. Kiderült, hárman kiskorúak közülük, a banda legidősebb tagja 20 éves, míg a legfiatalabb 15 éves. Utóbbi egyébként önként adta fel magát a kiadott elfogatóparancs után.

Az egyik fiú ruhájában kábítószergyanús növényi származékot találtak, míg a 19 éves T. Bence lakásán kábítószergyanús anyagokat, nejlontasakokat, valamint kábítószer adagolásához és csomagolásához szükséges eszközöket foglaltak le a rendőrök. Ellenük kábítószer birtoklása miatt is eljárás indult.

A nyomozás során kiderült, nem ez volt az első ilyen eset, a társaság pár nappal korábban a Gellérthegyen kétszer is rabolt. Az egyik alkalommal egy játszótéren támadtak meg két férfit, akiket a földre löktek, elvették az egyik férfi mobiltelefonját és a másik férfi pénzét.

Három nappal később egy padon ülő fiatalt támadtak meg délután. A rendőrség leírása szerint kipakoltatták a zsebeit, majd felszólították, hogy feküdjön a földre, és elvették a mobiltelefonját. Amikor a férfi visszakérte a készüléket, többször is megütötték, megrúgták, majd elfutottak.

Az öt fiatal ellen csoportosan, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett gyanúja miatt indítottak eljárást. A rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki őket, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tett letartóztatásukra.(index)

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben