6.4 C
Budapest
2022. december 6., kedd
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

“Kibújik a szög a zsákból, hogy az EU szivárvány színekbe öltözve is a globális nagytőkét védi”

A Mi Hazánktól ellopott gyermekvédelmi törvény kapcsán adott interjút a 168 Órának Schiffer András ügyvéd. Elmondta, mivel nem egy szuperállamban élünk, ahol a birodalmi központ csak úgy beleszólhat a tagállamok belügyeibe, így meglátása szerint nem túl szerencsés az EU Alapjogi Chartájára hivatkozva támadni Magyarországot.   

Schiffer szerint a pedofiltörvényként elhíresült jogszabály kapcsán a homoszexuálisok tekintetében nemcsak hogy közvetlen jogfosztásról nem beszélhetünk, hanem a csatlakozási tárgyalások lezárása idején, 2002-ben például a tinédzser homoszexuálisokat illetően sokkal kevesebb védelmi jellegű szabály volt érvényben, mint most.

Az EU-s alapelvek kapcsán a korábbi politikus ismét felhívta a figyelmet a neoliberálisok képmutatására. Mint fogalmazott:

“Azért kibújik a szög a zsákból, hogy az EU szivárvány színekbe öltözve is a globális nagytőkét védi, hiszen az érvelésének a legnagyobb része ezeknek az érdekeknek a védelméről szól. Az adatvédelemhez való jognak a sérelme számomra teljesen szürreális, és a fantáziámat meghaladja, mit kereshet itt.”

Hozzátette: “Az viszont viszonylag nehezen kimagyarázható Magyarország részéről, hogy amennyiben a reklámtörvényhez hozzányúlnak, ahhoz értesíteni kell a brüsszeli Bizottságot, tehát a negyedik pontban hibát követett el a kormány. Az audiovizuális irányelv pedig alapvetően a médiaalkotmány módosítására reagál. Ez talán a legerősebb tartalmi állítása Brüsszelnek, hiszen az így módosított médiatörvény szexuális irányultság alapján tesz különbséget médiatartalmak között.”

A kérdező emlékeztet, hogy az EU a szexuális kisebbségek ügyét kiemelten kezeli. Schiffer ezzel kapcsolatban rámutatott, hogy a Bizottság elnöke, Ursula Von Der Leyen az uniós szerződés második cikkelyével indít levelében. Ebben azonban nem csak a mindenféle “LGBT-emberek”, illetve afrikai bevándorlók védelme került rögzítésre, hanem a “jelző nélküli kisebbségek védelme”.

“Kérdésem, hogy az őshonos nemzetiségek ügyében az Európai Unió meg az egyre inkább kiüresedő Európa Tanács miért érzi magát illetéktelennek? A személyiség szabad kibontakoztatása és a személyek önrendelkezése nem csak a szexualitással áll összefüggésben. Amikor az EU-n belül nemzeti kisebbségek nyelvi jogai sérülnek, akkor ugyanez a szervezet nem érzi úgy, hogy kötelezettségszegési eljárást kéne indítania egy tagállam ellen, sőt, véleményt sem nyilvánít és ezektől a problémáktól távol tartja magát. Ezt azért említem, mert a második cikkelybe kapaszkodás egy veszélyes terep az egész EU számára, hiszen az embernek nem csak szexuális irányultsága van, hanem használ egy nyelvet, van egy otthonról hozott kultúrája, vannak hagyományai, ezekre viszont az Unió döntéshozói kevésbé érzékenyek”

– fogalmazott Schiffer András.

Szóba került az – állítása szerint – sosem politizáló RTL Klub is, mely a törvény elfogadása után tüntetőleg szivárványosra változtatta logóját, majd – mint egy hisztis kisgyerek – több napon keresztül dacból olyan tartalmakat jelenített meg, melyek feltehetőleg szembemennek a gyermekvédelmi törvénnyel. A cég most azt igyekszik felmérni, vajon mer-e büntetni a Médiahatóság, vagy sem. A kérdés arra irányult, működhet-e a gyakorlatban az országgyűlés által elfogadott törvény?

“Minden törvény annyit ér amennyire azt alkalmazzák”

– fogalmazott az ügyvéd, aki szerint “rettenetesen nehéz helyzetben van a jogalkalmazó, hiszen jogilag nem világos, mit jelent a homoszexualitás népszerűsítése”. Hozzátette ugyanakkor:

“Az RTL Klub reakcióját rendkívül szerencsétlennek tartom, nem gondolom azt, hogy egy kereskedelmi csatornának és az azon hirdető cégeknek érzékenyítő missziójuk lenne, illetve politikai konfliktusokba kellene bonyolódniuk.”

Fotó: Pesti Srácok Facebook-oldala

További híreink

Mi Hazánk: kinek szánja a kormány az ellehetetlenített benzinkutak üzemeltetési jogát?

Kemény János

Fideszes államtitkár: Magyarország addig fizet Ukrajnának, amíg Ukrajna talpra nem áll (videó)

Faragó Dániel

Elegendő-e a pedofilok nyilvántartása?

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben