20 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek Humor Kiemelt

“Kicsi munkás üsd a vasat”- az MSZP a munka ünnepén rúgja ki dolgozóit

Az MSZP vezetésének alkalmatlansága és persze a választók bölcsessége miatt az a helyzet állt elő, hogy a négy évvel ezelőtti 15 képviselő helyett legújabban már csak 10 anyaszomorítót delegál a Parlamentbe az ismét névváltoztatásra készülő utódpárt. 

A névváltoztatás ötlete egyenesen Brüsszelből, a szocialista szellem Che Guevarájától, Ujhelyi Istvántól érkezett. A változás annyiból állna, hogy a jelenlegi név elé még odaírnák, hogy “Esély” , de az MSZP háza táján ennél jóval nagyobb változások is jöhetnek. A társelnökségről a vereség után lemondó, de a plusz fizetéssel járó frakcióvezetést megtartó Tóth Bertalan bejelentette:

a párt minden harmadik alkalmazottját ki fogja rúgni.

Tóth indoklása szerint a május elsejei ajándékra azért van szükség, mert a frakció és a párttámogatás is jóval kevesebb a négy évvel ezelőttihez képest. Túlzottan a kirúgottakat nem érdemes sajnálni, az MSZP-nél a frakció és a párt alkalmazottainak többsége örökléses, felmenő rendszerben dolgozik, ugyanakkor kárörvendeni sem ajánlott. Mégiscsak megbízható káderek veszítik el a megélhetésüket, ráadásul jellemzően nem is azok, akiknek az MSZP nemzetellenes, nemzetromboló tevékenységéhez túl sok köze lett volna.

Kiket érint a leépítés? Senkiket. Pontosabban névtelen, emeszpés senkiket. Titkárokat, adminisztrátorokat, asszisztenseket és hozzájuk hasonló ártalmatlan csinovnyikokat. A legfelsőbb körök megússzák. Újra és újra megússzák, fizetéseik és életszínvonaluk tovább emelkedik, így még egy újabb ciklusuk biztosan lesz arra, hogy a korrupt üzleteiket akár a Fidesszel együtt tovább működtessék.

A Fidesz 650 millióért vásárolt MSZP-t Kecskeméten

A párt megújítására most épp az az Ujhelyi István jelentkezett, akiről a napokban ismét előszedték, hogy százmilliókért építkezik a felesége nevén, miközben plebejus politikát, mozgalmi alapokat hirdet.

Ezen felül az új országgyűlés akár az MSZP-pártigazgató mentelmi jogának felfüggesztésével is kezdheti munkáját, hiszen Molnár Zsoltra az a parkolási maffiában érintett Fuzik tett terhelő vallomást, aki neki 40, Baja Ferencnek pedig 30 milliós kenőpénzt adott át az irodaháztól alig néhány méterre lévő Olimpia parkban. A jóból az azóta már megbukott Tóth Csaba sem maradt ki, a vallomás alapján ő is és Horváth Zsolt is kapott a pénzből.

Folytatódik a szocialisták korrupciós botránya- Fuzik 30 és 40 milliós fizukat osztogatott az MSZP pártigazgatójának

A leiratok szerint a milliókat Horváth egy táskában szállította, de minden jel arra mutat, hogy ezeket a pénzeket nem arra az esetre gyűjtögette ilyen szorgalmasan, hogy vész idején kipótolja belőle hőn szeretett pártjának állami támogatását.

A tízmilliókkal settenkedő politikusok most könnyes szemmel búcsúznak alkalmazottaiktól, a megújulást zászlajukra tűző vezetők a rég tanult, beidegződött módszerek alapján nyomják el saját dolgozó osztályukat. Nem kell sok tudás hozzá, hogy megállapítsuk: az MSZP megváltoztatása érdeklődés hiányában újfent el fog maradni, a dolgozók érdekképviseletét pedig a megszokott módon szabotálják újabb 4 évig.

További híreink

Elmarad az OSC-Eger vízilabdamérkőzés

Dunai Tibor

A gyermekpornográfiával vádolt volt nagykövet beismerte bűnösségét, felfüggesztett kapott

Dunai Tibor

A MOK támogatja a “munkaadók bevonását”, és a maszkviselés kiterjesztéséért lobbizik

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen