2.1 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Kicsit “más” címlappal jelentkezik az ELLE Magazin

Az ELLE Magazin legújabb számával médiatörténelmet írt! Az augusztus 17-én megjelenő lapszám ugyanis több szempontból is különleges: három különböző címlappal készült el, a szerelem jegyében. A címlapokon Jordán Adél és Székely Kriszta, Pál Márton és Hanol Ádám, illetve Oltai Kata és Nagy Zsolt láthatóak – örvendezik a 168(t)Óra.

Miután Budapesten Pintér rendőreinek kíséretében megtartották hazánk eddigi legnagyobb “Pride” felvonulását, az ELLE “elképesztően bátor” lépésre szánta el magát ebben az “elnyomó diktatúrában”: a szivárványos profilkép után már legújabb lapszámában is a másságukat nyíltan hirdető “párokkal” a címlapján propagálja a “sokszínűséget”.

“Nem a címlapok botrányosak, hanem a jelen helyzet. Nézze, ezeken a képeken nem két meleg(sic!) és egy heteró pár szerepel, hanem három szerelmespár. A célunk az volt, hogy a címlapok tükrözzék azt a diverzitást, azt a sokszínűséget, amiben élünk, de a legkevésbé sem akartunk botrányos képeket készíteni. Nem az az érdekes mondjuk Jordán Adélékban, hogy mindketten nők, hanem az, hogy milyen összhang van köztük”

– nyilatkozta a magazin főszerkesztője, Liptai Lívia, aki a külföldi lap magyarországi helytartójaként bizonyította, ideológiailag teljesen megfelelő a pozícióra. Igazi, hajlíthatatlan káder.

A reklámfogás egyébként tökéletes sikert aratott: a szivárványos rajongók a Coca-Cola mellé most már rendszeresen beszereznek egy ELLE magazint is. Mint az egyik leendő törzsvársárló írta a lap Instagram-oldalán:

“Én még az életemben nem vettem ELLE magazint, de most mindhárom borítóval beszerzem!”

Már az elfogadás is kirekesztő

Jordán Adél 2020. januárjáig férjével nevelte közös gyereküket, majd elváltak. Idén egy színdarabban jelentette be, hogy a “Pride”-on felszólaló Székely Kriszta rendezővel van kapcsolata.

Jordán Adél szerint a nemek és szexualitások valójában “csupán címkék”, amik közül nem muszáj választani.

“Az elfogadás is kirekesztő” – Jordán Adél, fotó: MTVA

Magvas gondolatait a társadalommal is megosztotta:

“Ma már azt gondolom, hogy szinte az elfogadás gesztusában is van valami kirekesztő, hiszen ebben is van ítélet. Valaminek ellenére elfogadlak. Szép lenne, ha csak úgy tudnánk élni egymás mellett emberek.”

Székely Kriszta szerint ez nem ennyire egyszerű. Ő a “Pride” felvonulás előtti beszédében a “diktatúrát” ostorozta, melyben élünk.

“Amikor felkértek erre a beszédre, nem tudtam magam máshogy elképzelni, csak üvöltve és kurvaanyázva ezen a pulpituson, hogy itt állok harmincnégy évesen egy olyan országban, aminek nincsen se esze, se szíve. Olyan állampolgárokkal az oldalamon, akik tűrik, hogy a hatalom menekülő emberekkel, gyerekekkel vagy akár saját roma állampolgáraival állatként bánjon”

– mondta, majd másnap visszament munkahelyére, mely azóta is megvan, s senki sem zaklatja “bátor” kiállásáért. Elnyomás a köbön.

 

További híreink

Folytatódik: a turulszobrot is meggyalázták, méghozzá gyomorforgató módon

Kemény János

Az infektológus szerint kár kapkodni a harmadik oltással

Faragó Dániel

Titokban osztott állami pénzből épülhet a gazdát cserélt, félkész visegrádi luxushotel

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben