8.6 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Kijárási tilalom jöhet Kolozsváron

Kolozsváron szerdára elérte a 6,03 ezreléket a koronavírussal fertőzöttek aránya az utóbbi tizennégy napra számítva, így a megyeközpont a jelenleg érvényben lévő romániai jogszabályok szerint készülhet a hétvégi éjszakai kijárási tilalom bevezetésére.

Tasnádi Szilárd Kolozs megyei prefektus kijelentette, hogy 48 órás megfigyelési időszak következik, majd ha az incidencia nem csökken,

a megyei vészhelyzeti bizottság pénteken elrendeli a hétvégekre vonatkozó éjszakai kijárási tilalmat.

Az intézkedés bevezetése többek között azt jelenti, hogy pénteken, szombaton és vasárnap a boltok 18 órakor zárnak, 20 óra után pedig csak különleges indokkal lehet az utcákon tartózkodni.

Kolozs megyében kilenc községben haladta még meg a 6 ezreléket a fertőzöttségi ráta. A legmagasabb (12,20 ezrelék) incidenciát Katona községben regisztrálták.

További híreink

Többmilliós kártérítést kapott a battonyai rém, pedig esélye sincs a szabadulásra

Dunai Tibor

Ezt hallani és látni kell: gyönyörű székely videó a megmaradásról

Kemény János

Börtön vár a kutyáját halálra kínzó balotaszállási nőre

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen