19.9 C
Budapest
2021. szeptember 17., péntek
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Kim Dzsong Un a legnagyobb ellenségnek nevezte az Egyesült Államokat

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szerint nem változik országa irányában Washington ellenséges politikája, akárki foglalja is el a Fehér Házat.

Kim szavait szombaton idézte Észak-Korea állami hírügynöksége, a KCNA. A kommunista ország diktátora a Koreai Munkapárt kongresszusán nevezte ismételten az Egyesült Államokat Észak-Korea legnagyobb ellenségének és fejlődése fő gátjának.

A KCNA később idézte Kim Dzsong Unnak a kongresszuson elhangzott beszédéből azt is, hogy az amerikai-észak koreai kapcsolatok megújításának kulcsa az Egyesült Államok kezében van.

Kim burkolt fenyegetésként beszámolt arról, hogy országa számos csúcstechnológiájú fegyvert fejleszt, és képes jelentősen kibővíteni nukleáris arzenálját.

De hozzátette, hogy Észak-Korea elsőként nem vetne be nukleáris fegyvert az Egyesült Államok ellen, és hajlandó tárgyalni Washingtonnal. Megfigyelők szerint Kim ezzel máris nyomás alá akarja helyezni az új amerikai kormányt.

Január 20-án Joe Biden váltja a leköszönő Donald Trumpot a Fehér Házban. Biden – aki Barack Obama előző elnök alelnöke volt – választási kampányában “orgyilkosnak” nevezte Kim Dzsong Unt,

Észak-Korea pedig “olyan veszett kutyának” bélyegezte Bident, amelyet “bottal kell agyonütni”.

Donald Trump ugyan történelmi jelentőségű eseményként háromszor is találkozott Kim Dzsong Unnal – és “nagyszerű fickónak” nevezte -, de nem ért el semmilyen haladást a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítésében.

Biden októberben azt mondta, hogy csak azzal a feltétellel hajlandó Kimmel találkozni, ha Észak-Korea belegyezik nukleáris kapacitásának csökkentésébe.

(Forrás: MTI – Fotó: AFP)

További híreink

Két hétre vesztegzár alá került Szatmárnémeti

Varga Lilla

Játszótér felé autózó családot támadtak meg bicskás “fiatalok” Tápiószelén – az egyik 14, a másik csak 12 éves

Szabó Norbert

Hertha: „Kemény, ami történt” – Dárdai Petry menesztéséről

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen