19.7 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
Kárpát-hazaKiemelt

Kitűzött magyar trikolór miatt hívta a rendőröket a román soviniszta párt elnöke

Március 15-e alkalmából Sepsiszentgyörgy is piros-fehér-zöld trikolórba borult, ami rögtön szemet szúrt a román sovinisztáknak.

George Simion, a bűnözőkkel tarkított Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke Facebook-videóban hívta fel szimpatizánsai figyelmét a “törvényes rendet felforgató” zászlókra. Elmondta, parlamenti képviselőként kérte a hatóságokat, hogy “sürgősen lépjenek közbe Sepsiszentgyörgyön a törvényes rend helyreállítása érdekében”.

Arra nem tért ki, a vandalizmussal vádolt zászlók hogyan bontották a rendet, viszont azt megígérte, “a jog erejével” kívánja majd elérni, hogy a jövőben ilyen cselekedetekért keményen büntessen a román állam.

Erdély Romániáé volt, most is Romániáé és Romániáé is lesz

– jelentette ki a politikus, hozzátéve: megengedhetetlen, hogy az “ország közepén” Magyarország és “kitalált régiók” zászlaja lobogjon.

 

 

További híreink

Korlátozások nélkül térhetnek vissza Magyarországra az erdélyi szavazók

Varga Lilla

“A tavaly nyári, Shell kúton történt bandaháború még mindig élénken él bennünk”

Kemény János

Ki gondolta volna: folyamatos oltást javasol Bill Gates

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben