26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
Kárpát-hazaKiemelt

Kórházba került Böjte Csaba atya, de Istennek hála állapota stabil

Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke, ferences rendi szerzetes maga jelentette be hétfőn, hogy koronavírusos. Mint fogalmazott, a vírus megjelenését szervezetében úgy értelmezi, hogy nemcsak a külvilágban, hanem benne is konfliktus zajlik.

Frigyesy Ágnes újságíró rövid Facebook-bejegyzése szerint egy budapesti kórházba szállították a koronavírussal megbetegedett küzdő Böjte Csaba atyát.

A Szalézi Szent Ferenc-díjas újságíró bejegyzésében imádkozásra szólít fel, nem közölve, hogy melyik budapesti kórházról van szó.

Pihenésre, nyugalomra és gyógyulásra van szüksége

A Romkat.ro egyházi portál értesülései szerint az atya állapota Istennek hála stabil. Urbán Erik ferences szerzetes, a Szent István Királyról Nevezett Erdélyi Ferences Rendtartomány tartományfőnöke a Magyar Kurír megkeresésére megerősítette, hogy Böjte Csabát november 18-án este kivizsgálás céljából Budapestre, kórházba szállították. A ferences elöljáró arra buzdít, hogy imádkozzunk Csaba testvérért és minden, a betegségben szenvedő emberért.

Böjte Csaba jelenlegi állapotáról az alábbiakat írja közösségi oldalán:

 „Istennek legyen hála azt mondják, hogy stabil az állapotom, én is jól érzem magam, biztonságban.”

Imádkozik mindazokért, akik gondoskodó szeretettel a betegek mellett állnak.

Nemcsak a külvilágban, hanem benne is konfliktus zajlik.

Böjte Csaba hétfői Facebook-bejegyzésében megjegyezte, a vírus megjelenését szervezetében úgy értelmezi, hogy nemcsak a külvilágban, hanem benne is konfliktus zajlik. Állapotával kapcsolatban pedig kifejtette, hogy erős köhögést tapasztal, ami nem tenné lehetővé, hogy egy egész órás szentmisét megtartson. Emellett fáradtnak érzi magát, és sajnálja, hogy nem mehet emberek közé.

„Addig imádkozzunk – ahogy lehet, külön-külön –, hogy béke legyen a testünkben, a családjainkban, a munkahelyeken, a népek, nemzetek között, e gyönyörű nagyvilágban! Imádkozzunk, hogy mi emberek békében tudjunk élni Teremtőnkkel, egymással, és e földön élő növényekkel, állatokkal, minden teremtménnyel!”

– írta a bejegyzésében Böjte Csaba, aki felhívta ugyanakkor követőinek figyelmét, hogy a karácsonyra, a béke ünnepére készüljenek.

(Forrás: itthon.ma, romkat.ro – Fotó: Magyar Kurír)

További híreink

Gyerekpornót és kokaint találtak egy szudáni “menekült” nőnél

Irányi Dániel

„Maga teljesen megőrült?”– kérdezte Putyin a szibériai kormányzótól

Szabó Norbert

Szurkolókkal és a Mi Hazánk politikusával mentett kutyát Curtis

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben