13.8 C
Budapest
2021. október 22., péntek
Magyar Jelen
Kiemelt

Koronavírus: magyar fertőzött is van már

A koronavírussal kapcsolatos külügyi vonatkozású hírekről és tudnivalókról tartott sajtótájákoztatót a Külügyminisztérium. Menczer Tamás államtitkár elsőként a Japán mellett karanténba helyezett hajóról, a  Diamond Princessről beszélt – írja az Index. 

A hajón dolgozott 3 magyar, egy zenész testvérpár, és egy felszolgáló. Közülük

AZ EGYIK MAGYAR KORONAVÍRUS-TESZTJE POZITÍV LETT

– jelentette be Menczer Tamás szóvivő. Őt a hajón elkülönítették, várhatóan 2-3 nap múlva átszállítják vagy egy kórházba, vagy egy megfigyelőközpontba. Nem lázas, nem köhög, tünetmentes, jól van, mondta a szóvivő. Az érintett embert most majd többször is tesztelni fogják a megfigyelés alatt. “Vele is kapcsolatban vagyunk, és a másik két magyarral is. Ők továbbra is negatívak, jól vannak, tünetmentesek.” A külügy segít neki, ma például kapott egy internethozzáférést is biztosító SIM-kártyát, mondta Menczer. A karantén olyan hosszú lesz nála, amennyire indokolt.

Menczer emlékeztetett, hogy a hajót február 5-én helyezték karantén alá, február 19-én feloldották, az utasok február 22-ig elhagyták a hajót, ám a személyzet jelentős része maradt.

További híreink

Járvány ide vagy oda, a Budapest Pride meg lesz tartva

Irányi Dániel

Megváltoztathatatlanná tette a születéskori nemet az Országgyűlés

Szabó Norbert

Esztergom belvárosában erőszakoltak meg egy lányt

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen