21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Külföld

Koronavírus: Országos vesztegzárat rendelt el a cseh kormány

Országos vesztegzárat rendelt el a cseh kormány március 16-tól március 24-ig – jelentette be Andrej Babis cseh miniszterelnök a kormány vasárnapi rendkívüli ülése utáni sajtótájékoztatón.

Az intézkedés célja a koronavírus terjedésének megakadályozása

– hangsúlyozta Babis.

A kormány rendelete jelentősen korlátozza a lakosok szabad mozgását. A rendelet szerint az emberek nem hagyhatják el lakásukat, és nem tartózkodhatnak közterületen, ami alól kivételt képez egyebek mellett, ha munkába vagy orvoshoz mennek, valamint élelmiszereket, gyógyszereket, tisztálkodószereket vásárolnak be. A cseh kormány válságstáb felállításáról is döntött, amelynek élén Roman Prymula, az egészségügyi miniszter helyettese áll, aki képzett járványügyi szakember.

Csehországban vasárnap este 253 fertőzöttet tartottak nyilván. Kettejük állapota a hivatalos közlemények szerint súlyos, míg a többieknél egyelőre enyhe lefolyású a kór.

(Forrás: MTI / fotó: EPA/Martin Dividek)

További híreink

A román parlament elutasította, hogy március 15. az erdélyi magyarság hivatalos ünnepe legyen

Szabó Norbert

Idegösszeroppanást kapott a bezártságtól, ezért megölte autista fiát egy brit nő

Irányi Dániel

Vizsgálatot indít a Nemzetközi Büntetőbíróság a palesztin területeken elkövetett háborús bűncselekmények ügyében

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen