17.5 C
Budapest
2021. szeptember 27., hétfő
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Kötelezővé teszik az oltást az egészségügyi dolgozóknak

Külföldi lapok beszámolói szerint Franciaországban és Görögországban is kötelezővé teszik az oltást az egészségügyben dolgozóknak.

Emmanuel Macron elnök azt is közölte, hogy a jövőben csak oltási igazolvány, vagy negatív teszt felmutatásával lehet repülőre és vonatra szállni. Az éttermekre és a szórakozóhelyekre is ugyanez érvényes.

A francia egészségügyi miniszter bejelentette, hogy szeptember 15-től nem engedik dolgozni azokat az egészségügyiseket, akiket nem oltottak be. Hozzátette, hogy az érintettek fizetést sem fognak kapni.

Görögországban is csak a beoltottak mehetnek be az éttermek belső tereibe, a kulturális rendezvények is csak oltási igazolvánnyal látogathatóak.

A görög miniszterelnök egyben közölte, hogy kötelezővé teszik az oltást az egészségügyi ágazatban, illetve az idősápolásban dolgozók számára, akiket máskülönben felmentenek a munkavégzés alól. A jövőben kiterjesztik az oltási kötelezettséget a sorkatonákra is.

 

További híreink

Franciaország: letöltendő börtönbüntetésre ítélték a volt államfőt

Irányi Dániel

Nem lesz Fury-Tyson meccs

Dunai Tibor

162 ukrán állampolgár jelentkezett be egy csengeri házba

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen