18.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
BelföldHírek

Lemondás miatt új polgármestert választanak a Zala megyei Dobriban

A tavaly októberben újraválasztott településvezető lemondása miatt márciusban ismét polgármester-választást tartanak a Zala megyei Dobriban.

Novák Anett, a lovászi közös önkormányzati hivatalhoz tartozó település jegyzője a helyi választási iroda vezetőjeként az MTI megkeresésére csütörtökön elmondta: Horváth Albin (független) személyes indokokra hivatkozva mondott le az év végén a posztjáról.
Az időközi választást március 22-re írta ki a helyi választási bizottság. A települést addig a jelenlegi alpolgármester irányítja.
A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a tavaly októberi voksoláson a Dobriban élő 144 választópolgár közül 109-en szavaztak. A két független jelölt közül Horváth Albin 78, Biharvári Éva 31 voksot kapott.
A lemondott polgármester 2006 óta vezette a települést.

forrás: mti

További híreink

Halálos baleset Kiskunmajsa közelében

Irányi Dániel

Orbán szerint így nehezebb az érettségi

Kemény János

Már elérhető a tűzifavásárlást megkönnyítő online piactér

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben