26.1 C
Budapest
2022. augusztus 10., szerda
Magyar Jelen
BelföldHírek

Lesz dugódíj Budapesten, és korlátozhatják a dízelautók behajtását is

Dorosz Dávid szerint el kell érni, hogy a Belvárosba csak pénzfizetés ellenében lehessen behajtani – írja a Mandiner.hu.

Biztosan olyan intézkedéseket fogunk hozni, hogy öt év alatt korlátozni fogjuk a dízelautók budapesti közlekedését – mondta el Dorosz Dávid az RTL Híradójának, aki szerint azt is el szeretnék érni, hogy csak pénzért lehessen behajtani Budapest belvárosába. „Állandó dugókat, közlekedési káoszt látunk, ez így nem maradhat, és el fogunk lépi ebbe az irányba” – jelentette ki. Arra a kérdésre, hogy ez dugódíj lesz-e, azt válaszolta: lesz olyan formája, amivel a mostani szabályozást szigorúbbá tesszük.

Bár ez nem csak rajuk múlik, ugyanis ehhez törvényt kell módosítani – hangzott el a Híradóban. Ahol a Greenpeace szakértője úgy fogalmazott: nemcsak a személyautók kitiltása jöhet szóba. Perger András szerint buszokról és teherautókról is szó van, ugyanis szerinte a város levegőjének tisztulásához csökkenteni kell a forgalmat.

Érdekes adalék, hogy pont a napokban tudatta az egyik fővárosi cég, a BKV, hogy – bizonyos feltételek teljesítése mellett – két telephelyen bárki vásárolhat 9 forinttal olcsóbban gázolajat a dízelüzemű gépjárművéhez. Ezáltal pedig közvetve a főpolgármesteri hivatal is hozzájárul a dízelüzemű autók által okozott légszennyezéshez.


(Mandiner)

További híreink

Tibi atya szerint 5 százalék fölött a Mi Hazánk

Irányi Dániel

Elhunyt Chrudinák Alajos

Dunai Tibor

Operatív törzs: a megbetegedések jelentős része külföldi vonatkozású

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben