35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

LGBT-tüntetők zászlóval és maszkkal figurázták ki Jézus szobrát Varsóban

A lengyel hatóságok emlékmű meggyalázásával és vallásos érzület megsértésének vádjával helyezték előzetes letartóztatásba azokat a tüntetőket, akik Varsóban szivárványos zászlókkal csúfítottak el köztéri szobrokat.

Az “aktivisták” Andrzej Duda lengyel elnök LGBT-ellenes rendelkezései miatt vonultak utcára, a demonstráció alatt „fellobogózták” Jézus Krisztus, Kopernikusz és a varsói sellő szobrát is. Ezen felül anarchista szimbólumokkal dekorált rózsaszín maszkot húztak a szobrok fejére, ami viszonylag jól reprezentálja ezen “aktivisták” politikai beállítottságát.

Mateusz Morawiecki miniszterelnök elítélte a nyugatról importált szobor-rongálásokat. Szerinte az emlékművek olyan értékeket szimbolizálnak, amelyek lengyelek milliói számára fontosak. A szélsőbalos, homoszexuális és liberális “aktivisták” azzal védekeztek, ők épp a kormányzat “homofób ideológiája” ellen lépnek fel. Az ügyészeknek még el kell dönteniük, hogy az ügyet bíróságra viszik-e. Lengyelországban a vallásos érzelmek megsértését pénzbírságtól egészen két év börtönig büntetik.

(Mandiner.hu nyomán – Fotó: MTI/PAP/Jakub Kaminski)

További híreink

Megszakítják a velencei karnevált a koronavírus miatt

Dunai Tibor

Elfoglalta a trónt Naruhito japán császár

Szabó Norbert

Novák Katalin a homoszexuálisok köztársasági elnöke is akar lenni

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben