27.2 C
Budapest
2022. július 5., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Lincselés Ózdon: csak a szerencsén múlott, hogy nem ismétlődött meg Olaszliszka

Csak a 70 éves áldozat lélekjelenlétén múlt, hogy nem ismétlődött meg az olaszliszkai tragédia Ózd-Center városrészében! A mindenki által tisztelt és kedvelt idős ember szombat este mezőgazdasági munkájából hazafelé tartott Centerben, ahol arra lett figyelmes, hogy egy kb. 20 főből álló népes társaság az utcán éppen ballagási ünnepséget tart – írja Facebook-oldalán egy ózdi lakos.

Ahogy az ilyen esetekben lenni szokott, a ballagást “ünneplőket” ezúttal sem érdekelte, hogy népes társaságuk a közlekedést is akadályozza, eszükbe sem jutott félreállni a szabályosan közlekedő traktor elől.

Más forrásból származó információink szerint a traktoros elunta a várakozást, és megindult. Hátrapillantva azonban egy eldőlő alakot látott, emiatt visszatolatott. És itt hibázott óriásit. A “fiatalok” ugyanis ekkor rámásztak a járműre, a nyitott ablakon keresztül ütlegelni kezdték a 70 éves sofőrt.

A gépjármű ajtaját bezúzták, kiszakították, az öreget pedig ott ütötték, ahol érték!

– írta egy ózdi lakos.

Fotó forrása: az ózdi polgármester hivatalos Facebook-oldala

Az idős férfi egyetlen szerencséje, hogy sikerült felhívnia egy barátját, aki azonnal a helyszínre sietett. Közben ismeretlenek a rendőrséget is értesítették.

A támadók az áldozatok

A lincselők hozzáállása is hozta a szokásost. A kiérkező rendőröknek ugyanis egységesen állították, a traktoros elgázolta egyiküket, majd a “békésen ünneplő 20 fős társaságra” rátámadt vasvillával.

A vasvilla valahogy mégsem került elő a helyszínelés során, így gyorsan megdőlt a sztori.

Fotó forrása: az ózdi polgármester hivatalos Facebook-oldala

Mindössze két előállított

A helyi lakosok közül többen értetlenül állnak az eset előtt. Világos, hogy egy húszfős tömeg esett neki egy védtelen idős embernek, ezzel szemben a rendőrség mindössze két személyt állított elő. Az ózdiak szerint ez felbátoríthatja az antiszociális elemeket, hiszen ebből azt a következtetést vonhatják le, hogy következmények nélkül garázdálkodhatnak.

Az, hogy csak két embert állítottak elő, annak az az oka az információim szerint, hogy nem volt a területen elég rendőr. Ahhoz, hogy egyetlen embert elő lehessen állítani, a protokoll szerint két rendőr szükséges. Nem tudtak tehát több rendőrt biztosítani ahhoz, hogy minden gyanúsított elő legyen állítva. Bizony, van olyan időszak, amikor a városban egyszerűen nincs rendőrjárőr sem…

– írja Facebook-oldalán egy ózdi polgár, aki szerint a leszerelési moratórium eltörlése óta a helyzet még aggasztóbb.

Nemhogy két hét alatt nem lett rend az országban, hanem káosz alakulhat ki bizonyos helyeken!

Teszi hozzá. És milyen igaza van!

A bejegyzés írója rámutat egy másik problémára is: “a városi rendészet 11 fővel működik. Ahhoz, hogy megfelelő biztonsággal működhessen az önkormányzati egység, 20 fő munkájára lenne szükség. Ezt hiába tudjuk, a létszámot azonban mégsem bővítjük az ideálisra, erre a jelek szerint nem szánunk pénzt.”

Említést tesz a városban lévő térfigyelő kamerákról is, melynek többsége – állítása szerint – hónapok óta nem működik, ami azért sem baj, mert amúgy sincs ember, aki figyelje őket. Ráadásul állítólag az egy éve megvásárolt kamerákat sem szerelték még fel. A polgárőrséggel hasonló a helyzet, mely szinte csak névlegesen működik.

Jobbikos belső leszámolás állhat a szivárogtatás mögött? 

A fenti bejegyzésben olyan információk szerepelnek, melyek aligha lehetnek ismertek egy átlagos lakos előtt. Így jutunk el Fidrus Péterhez, akitől – feltehetőleg – az eredeti bejegyzés származik. Ő korábban Ózd alpolgármestere volt, ráadásul a hírhedté vált Farkas Péter Barnabással együtt. Mint ismert, Farkas Péter Barnabásból lett a balliberális összefogás közös jelöltje, mire kiszivárgott róla egy karlendítős kép, melyről kiderült: Fidrus Péter készítette annak idején. Fidrus motivációi nem ismertek. Talán vágyott a parlamentbe, és így akarta kigolyózni vetélytársát. Az is lehet, egyszerűen csak megharagudott Farkasra valami miatt. A mestercselszövőnk azonban egyetlen dolgot elfelejtett: azon az ominózus látogatáson ő is integetett, és ott a fotós Farkas Péter Barnabás volt. Így az ügy vége kölcsönös lejáratás lett.

Ózd jobbikos polgármestere mindkettejüktől elhatárolódott. Most pedig Fidrus árult el belsős titkokat a város működéséről. Többek között olyanokat állít, mint:

Már nincsenek heti egyeztetések a rendőrkapitány és a polgármester, valamint a rendészet vezetője között, a jó kapcsolat azonban megmaradt a rendőrséggel. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az önkormányzat kávéfőzővel, televízióval és kondigépekkel támogatta legutóbb a rendőrséget.

Ez a jobbikos rend? 

Janiczak Dávid ózdi polgármester bejegyzésében úgy ír, mintha az ilyen esetekért kizárólag a jogalkotókat és a rendőrséget lehetne hibáztatni, és hatékonyabb szabályozásokat követel. Részben persze igaza van, hiszen a jogszabályok sajnos ma Magyarországon a bűnözőket védik, az ártatlanokat büntetik, és a rendőrség létszámai is hagy maga után bőven kívánnivalót.

De nem érdekes, hogy ahol mi hazánkos vezetés irányítja a várost, ott valahogy sikerült kezelni a problémás családokat is? Hogy nem ott fordulnak elő lincselések? Hogy azok a települések jól működnek, fejlődnek, a közbiztonság pedig kiváló? Miért van az, hogy a mi hazánkos polgármesterek nem másokra mutogatnak, hanem megoldják a saját településük problémáit, miközben más vezetőknek ez több ciklus alatt sem sikerült?

Várunk a válaszra

Az esettel kapcsolatban kérdéseinkkel megkerestük a rendőrséget is. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Kiemelt képünk forrása: Fidrus Péter Facebook-oldala

További híreink

Soproni Tamás kijátszotta a “náci-kártyát”

Szabó Norbert

Óvodásoknak is szállított romlott, sokszor kukacos húst egy Hajdú-Bihar megyei vágóhíd

Irányi Dániel

Nem kilenc, hanem csak három politikai erő van a Parlamentben

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen