22.4 C
Budapest
2021. június 21., hétfő
Magyar Jelen
Bűnügy Hírek

Lopott autó, hamis papírok és kokain – vádemelés egy orgazda ellen Kiskunhalason

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség orgazdaság bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy svéd állampolgárságú férfi ellen, aki 2019 decemberében egy Svédországban ellopott autót hozott hamis forgalmi engedéllyel és más gépkocsira kiadott rendszámmal Magyarország területére, majd az őt igazoltató rendőröknek hamis horvát személyi igazolványt és vezetői engedélyt adott át, ráadásul kokain is volt nála. 

A svéd állampolgárságú vádlott Svédországban egy ismeretlen személytől vett át két személyautót, hogy azokat külföldre szállítsa és eladja. Az autók lopottak voltak, azokat a svéd hatóságok 2019 októberétől körözték is.

A vádlott a gépkocsikat egy szerb férfit segítségével hozta be Magyarországra, majd 2019. december 7-én hajnalban érkeztek meg egy vendéglátóhely parkolójába a szerb-magyar határ környékén.

A parkolóban várakoztak, mikor a határrendészek ellenőrzés alá vonták őket. A vádlott az őt igazoltató egyenruhásoknak hamis horvát személyi igazolványt és vezetői engedélyt adott át, valamint az is kiderült, hogy a lopott autókon lévő forgalmi rendszámok más autókra lettek kiadva. Ezen kívül az autókban lévő, a rendőröknek átadott svéd forgalmi engedélyek is hamisítványok voltak.

A vádlott tudta, hogy az átvett gépkocsik bűncselekményből származnak, rajtuk más járművekre kiállított forgalmi rendszámok vannak, illetve a forgalmi engedélyek, a személyi igazolvány és a vezetői engedély is hamisítvány. Útitársa azonban ezekkel nem volt tisztában. A két gépkocsi együttes értéke közel 11 millió forint volt, azokat a magyar hatóságok lefoglalták és kiadták a tulajdonosnak.

A rendőrök a vádlott kabátzsebében kokaint is találtak, amit saját fogyasztásra hozott be Magyarország területére. A lefoglalt drog hatóanyag tartalma meghaladja a csekély mennyiség felső határát, de nem jelentős mennyiségű.

A letartóztatásban lévő vádlottat a járási ügyészség jelentős értékre elkövetett orgazdaság bűntettén kívül többrendbeli közokirat-hamisítás és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével, valamint kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. A vádlott bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

(Képünk illusztráció)

További híreink

Hajléktalant bántalmaztak Kispesten

Gabay Dorka

Megkezdik hétfőn a Notre-Dame orgonájának restaurálását

Dunai Tibor

Anyja ölhette meg a Tarnaméra határában talált csecsemőt

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben