3 C
Budapest
2022. december 9., péntek
Magyar Jelen
Kárpát-hazaKiemelt

Ma van “Vajdaság napja” a nagyszerbek és barátaik szerint…

Hiába, a covid miatt idén a szerb nacionalista-soviniszta erők és a magyar csatlósaik az előző évekhez hasonlóan vidám és látványos módon “sajnálatosan” nem ünnepelhetik meg az egyik legnagyobb magyar tragédia évfordulóját.

A szerbek, a bunyevácok, a ruszinok, a szlovákok és más szláv nemzetek által létrehozott újvidéki néptanács 1918 november 25-én kihirdette, hogy a Szerb Királysághoz csatolják, illetve ahogy ők mondják: “visszacsatolják” Bácskát, Bánátot, Szerémséget és Baranyát – írja a Délhír.info.

A szerb Nagy Nemzetgyűlés döntését 1920-ban a Trianoni békediktátum szentesítette. Így került tehát a magyar föld, a Délvidék a Szerb Királysághoz.

Tavalyelőtt június 19-én a vajdasági képviselőház a VMSZ-es képviselők támogató szavazatával elfogadta a tartományi kormány azon indítványát, hogy ezentúl minden évben november 25. legyen Vajdaság Napja.

A szerb rezsim és követői tavalyelőtt Délvidéken

 

extázisban úszva megünnepelték a szerb nép “hősi múltját és nagyságát”, valamint azt, hogy az elcsatolás beváltotta a “hozzá fűzött reményeket”.

Mint írják, tavaly is hasonló stílusban és intenzitással zajlott a nagyszerb dínom-dánom és azzal együtt a délvidéki magyarság súlyos megalázása.

Tárlatok, filmek készültek, tribünöket tartottak a “szerb Vajdaságról”. Nagy felhajtás és látványos külsőségek mellett élvezkedtek tehát a magyar tragédián.

A portál szerint a tavalyelőtti díszülésen jelen volt Pásztor István, a VMSZ elnöke is, aki ezzel megmutatta, hogy egyetért Délvidék Magyarországtól való elszakításával.

A tisztességes délvidéki magyarok ezt sohasem felejtik el neki és pártjának. 

Szégyelljék el magukat…(a szerk.) a további gondolatokat pedig Önökre bízzuk.

(Fotó: time.rs)

 

További híreink

4500 orvos tervezi felmondását az új egészségügyi törvény miatt

Irányi Dániel

Tizenhárom éves “fiatal” rabolt Budapesten

Irányi Dániel

Horthy freskó Kecskeméten: a Fidesz megérti “zsidó testvéreinek fájdalmát”

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben