12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Macron: a végsőkig nyomást fogok gyakorolni az oltatlanokra

Előre figyelmeztetett Emmanuel Macron francia elnök, hogy minden tőle telhetőt meg fog tenni annak érdekében, hogy megkeserítse azoknak az állampolgároknak az életét, akik mindeddig nem éltek az oltással.

Macron egyébként nemrégiben Budapesten járt, látogatása alkalmával a Covid-vakcinakoalíció minden tagját felkereste és eligazította.

Ugyanakkor a kedves vezetőt a jó szándék vezérli, ezzel szeretné rávenni az oltatlanokat az oltásra.

Tényleg nyomást akarok gyakorolni rájuk, és a végsőkig fogom csinálni

– szögezte le a Le Parisien lapnak.

A francia törvényhozásban éppen ezért át akarja tolni az a jogszabályt, amely lényegében kizárná a közéletből az oltatlanokat, vagy ahogy Macron fogalmazott:

„a lehető legjobban korlátozni hozzáférésüket a szociális élethez”.

Az elnökválasztás elé néző Macron azonban hangsúlyozta, nem akarja az érintetteket „börtönbe küldeni”, csak addig csinálja ezt, amíg rá nem szánják magukat az önnön és mások védelmét szolgáló oltásra. 

A törvénytervezet sokakban óriási felháborodást keltett, több törvényhozó is arra panaszkodott, hogy halálos fenyegetéseket kapott.

Az is kiverte a biztosítékot, hogy Macron az “emmerder” szót használta, ami kontextustól függően a piszkálni, cseszegetni kifejezést, vagy durvább szinonímáit jelenti – írja az index.

További híreink

Már több mint 40 halálos áldozata van Kongóban a milíciák támadásainak

Dunai Tibor

Kereskedelmi háború: Kína megenyhült

Kemény János

Összeállt a trió: Szél, Hadházy és Szabó együtt folytatják

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen