12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Macron május 11-ig meghosszabbította a kijárási korlátozásokat Franciaországban

Franciaországban május 11-ig lesznek érvényben a koronavírus-járvány megfékezése érdekében március 17-én életbe lépett kijárási korlátozások – jelentette be Emmanuel Macron államfő hétfő esti televíziós beszédében.

    “A legszigorúbb karanténnak május 11-ig folytatódnia kell” – mondta a köztársasági elnök. “Az enyhítés május 11-én csak akkor lesz lehetséges, ha továbbra is felelősek maradunk, tiszteletben tartjuk a szabályokat, és ha vírus terjedése addig tényleg folytatja a lassulást” – tette hozzá.

Emmanuel Macron elismerte, hogy Franciaország “nem volt eléggé felkészülve” a járványra, amely több “hiányosságra is rávilágított”.

“Mint a világ minden országában, nem volt elég a védőruha, kesztyű, kézfertőtlenítő, nem tudtunk annyi maszkot szétosztani, amennyit szerettünk volna” – hangsúlyozta a francia elnök.

MTI

További híreink

A tagországok támogatják a megállapodás ideiglenes alkalmazásának elindítását

Faragó Dániel

Még az áradásokat is az oltási kampány fellendítésére használja a német kormány

Irányi Dániel

Szellemvonatok: 80 százalékkal esett vissza az utasszám

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen