14.1 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
Kárpát-hazaKiemelt

Magyar emlékműre feszített zászlóval provokáltak a románok

Miközben a legtöbb náció és ország képes kulturáltan megünnepelni saját dicsőséges pillanatait, addig valamiért a román (ki tudja milyen komplexusoktól vezérelve) csak akkor elégedett, ha a magyarokat provokálhatja.

Nem történt ez másképp idén december 1-én sem, mikor ismét eljött Erdély elrablásának évfordulója. Ilyenkor a románok különösen szeretik világgá kürtölni vélt történelemismereteiket, és megmutatni mindenkinek, “ez itt bizony mindig is román föld volt, és az is marad”.

Idén például a “dicső román történelem” részévé vált a Hunyadiak ősi épülete, a vajdahunyadi vára, ahová ki is tűztek egy méretes román zászlót, amitől aztán dagadt a mellük a büszkeségtől. Igaz, a világhírű épület az égvilágon semmiféle szerepet sem játszott a románok történelmében, de az ilyesmi mikor számított arrafelé?

Amint az Adevărul liberális bulvárlap írja, a most „földíszített” vár az ország egyik leglátogatottabb nevezetessége, évente 400 000 turista látogatja.

Fotó: itthon.hu

További híreink

Orosz vezérkari főnök: aki megosztja Ukrajnával a reptereit, az belépett a háborúba

Faragó Dániel

A hatalom- és profitéhes techóriások cenzorai már a liberálisokat se kímélik

Irányi Dániel

Ma van “Vajdaság napja” a nagyszerbek és barátaik szerint…

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben