31.5 C
Budapest
2021. június 23., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Magyar fejlesztésű gyógyszer is felveszi a harcot a koronavírussal

Klinikai vizsgálatra kapott engedélyt  a Richter Gedeon Nyrt. által fejlesztett koronavírus-gyógyszer. A szert azok a fenti intézményekben kezelt betegek kaphatják meg, akik betöltötték a 12. életévüket, és közepesen súlyos vagy súlyos náluk a vírusfertőzés lefolyása. 

Megkapta az engedélyt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől a Richter Gedeon Nyrt. által fejlesztett koronavírus-gyógyszer klinikai vizsgálata. A remdesivir antivirális hatóanyagot tartalmazó szer így széles körben is hozzáférhetővé válhat a magyar páciensek számára. A 24.hu közlése szerint a remdesivir az eddig ismert leghatékonyabb gyógyszer a COVID-19 ellen, és első körben négy, orvostudományi karral is rendelkező felsőoktatási intézmény, a Szegedi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, a Debreceni Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem, illetve a Dél-pesti Centrumkórház, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és az Új Szent János Kórház alkalmazza majd a készítményt. Ahhoz ugyanis, hogy széles körben használható legyen hazánkban a készítmény, még klinikai fázisokon kell átesnie.
Mint írták, a szert azok a fenti intézményekben kezelt betegek kaphatják meg, akik betöltötték a 12. életévüket, és közepesen súlyos vagy súlyos náluk a vírusfertőzés lefolyása. Az infúzióval beadandó gyógyszert kúraszerűen kell alkalmazni, a terápia 5-10 napig tart, és csak egészségügyi intézményekben adható, lakossági forgalomba nem kerül. Az eddigi kutatások alapján a készítmény rendkívül hatékony a koronavírussal szemben: a nemzetközi adatok szerint akár 50 százalékkal is csökkentheti a halálozás kockázatát, ami igen jelentős eredmény.

Forrás: 24.hu

További híreink

Franciaország: “fiatalokat” tartóztattak le, mert drogot gyűjtöttek Ramadánra

Irányi Dániel

Pintér Sándor szerint a Horthy-szobor védelme nem indokolt

Gabay Dorka

Plüss elefántba rejtettek el több, mint 2,5 millió forintot Kazincbarcikán

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben