35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Makón tartottak kiképzést az önkéntes területvédelmi tartalékosok számára

Önkéntes területvédelmi tartalékosok számára tartott kiképzést az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 46. Heim Géza Területvédelmi Zászlóalj az elmúlt hetekben Makón. A közel harminc fős alegységet több szakaszban készítik fel a 21. század katonai kihívásaira.

Napjainkban egyre több feladatból veszik ki részüket a tartalékos katonák, a cél pedig a jövőre nézve is az, hogy az önkéntesek – szolgálatvállalásuknak megfelelően – minél szélesebb körben bevethetők legyenek. Ennek alapfeltétele az alapos kiképzés végrehajtása – tette közzé a Honvédelem.hu.

Mint írják, minden felkészítés egyik legizgalmasabb és leginkább várt része a harcászati foglalkozás, ahol a katonák megismerik a terepen való mozgás különböző típusait, illetve az éles lövészet előtt megtanulják a gépkarabély megfelelő használatának szabályait.

A makói tartalékosok a dóci gyakorló- és lőtéren vehettek részt első alkalommal ilyen kiképzésen. A zászlóalj kiképzőinek irányítása mellett a katonák május első hetében előbb a lőtér használati szabályokat sajátították el, majd alapos visszakérdezést követően ki-ki a maga gépkarabélyához megkapta a számára biztosított vaklőszert.

A hét második felében – az elmélet után – a gyakorlaté lett a főszerep. Előbb menet közbeni támadások elhárítását, útkereszteződések szabályos biztosítását, ezt követően pedig a tűzpárban való előre mozgást és tűzkiváltást gyakorolták a katonák. Az eredményes feladatvégrehajtást követően a kiképzők összegezték a foglalkozáson látottakat, személyre szabottan értékelték mindenki teljesítményét – olvasható a beszámolóban. A harcászati foglalkozások végén a megszerzett tudást és tapasztalatokat éles lövészeten kamatoztatták a katonák.

(Fotók: honvedelem.hu/Gál József tartalékos százados)

További híreink

Szokásos elkövetőék: aluljáró, “szóváltás”, majd verekedés a Nyugatinál

Faragó Dániel

Kampányhajrá- Győzike belépett a Fideszbe

Faragó Dániel

Ábrahám Barnabás folytatja kampányát Komárom megyében

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben