8.6 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Már a home office-hoz is kell az oltási igazolvány

Szlovéniában már

azoknak is oltási igazolás kell, akik ottonról dolgoznak

-közölte a Munka- és Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium.

A kabinet által elfogadott rendelet szerint minden olyan személynek rendelkeznie kell oltási vagy gyógyultsági igazolással – illetve negatív teszttel –, aki közvetlen kapcsolatba lép másokkal, olyan intézményben dolgozik, vagy olyan tevékenységet folytat, ahol fennáll a vírus terjedésének veszélye. A kivételek között pedig nem szerepel az otthoni munkavégzés – tette hozzá a tárca.

Azoknak, akik otthonról dolgoznak hetente tesztelniük kell magukat, az eredményről pedig értesíteniük kell a munkáltatót.

A ljubljanai kormány döntése értelmében múlt szerdától az állami és a magánszektorban egyaránt mindenkinek rendelkeznie kell QR-kóddal ellátott Covid-igazolvánnyal.

Ez vonatkozik az ügyfelekre is. Bárki bármilyen szolgáltatást vesz igénybe, ahhoz védettségi igazolást kell felmutatnia. Kivételt képeznek az alapvető élelmiszereket forgalmazó üzletek, illetve gyógyszertárak, de csakis abban az esetben, ha nem bevásárlóközpontokban működnek. Novembertől az állami hivatalokban pedig már nem lesz elég a negatív teszt. Csakis oltási vagy gyógyulást tanúsító igazolással végezhetik munkájukat a dolgozók.

(168-Magyar Jelen)

További híreink

Két év alatt 82 unokázós csalót fogott a rendőrség

Irányi Dániel

Fokozódó járványhelyzet, egyre több európai ország szigorít

Gabay Dorka

Szándékosan gázolták el a hulladékszállító munkásokat Mándokon

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen