7.6 C
Budapest
2022. november 26., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Már az állatvédelem is kirekesztő – Köves Slomó szerint antiszemita a Mi Hazánk javaslata

A Mi Hazánk állatvédelmi szakpolitikusa és a párt országgyűlési képviselője a napokban arról tartott sajtótájékoztatót, hogy a Mi Hazánk más európai kormányok intézkedéseit lemásolva kezdeményezi a kóser és a halal vágások betiltását. 

Szabadi István azzal érvelt: sem a kóser, sem a halal vágás előtt nem kábítják el az állatokat, amivel indokolatlanul okoznak nekik felesleges szenvedést.

Hozzátette: a közeljövőben benyújtandó kezdeményezése illeszkedik az európai szabályozáshoz és joggyakorlathoz, hiszen több államban – így Belgiumban, Dániában, Norvégiában, Svájcban, Svédországban és Szlovéniában – is érvényben van hasonló korlátozás.

Az európai bírósági gyakorlat is rendelkezik arról, hogy a rituális vágások tilalmazása nem jelenti a vallásszabadsághoz való jog megsértését – jelentette ki a képviselő.

Csott Károly, a Mi Hazánk állatvédelmi kabinetjének elnöke a azt hangsúlyozta, hogy a párt alapítása óta tesz a környezet- és az állatvédelemért, elítélik az állatkínzást és letöltendő börtönbüntetést követelnek az ezt elkövetőknek.

A haszonállatok levágása csakis méltón, kíméletesen, az állatnak a lehető legkevesebb fájdalmat és szenvedést okozva történhet – fogalmazott.

A Mi Hazánk javaslatára a keresztény Magyarországot hirdető kormány részéről mindeddig tudomásunk szerint nem érkezett érdemi reakció, miként a balliberális pártok sem biztosították támogatásukról a kezdeményezést.

Reagált viszont az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség vezető rabbija.

„A Mi Hazánk Mozgalom kezdeményezése, amely a rituális vágás betiltását szorgalmazza egyenes folytatása a párt egyes képviselői által korábban hangoztatott kirekesztő és antiszemita nézeteinek és ténykedésének” – írta a Neokohn portálnak Köves Slomó.

Mindennek a közepe

A rabbi szerint a Mi Hazánknak fontosabbak a zsidók, mint az állatok és igazából a zsidókkal akartak foglalkozni, csak az állatvédelmet találták ürügynek az antiszemita javaslat megfogalmazására.

„A Mi Hazánk Mozgalom kezdeményezése kísérlet a szabad vallásgyakorlás korlátozására, az állati jogokra hivatkozás pedig csupán ürügy a zsidó közösség elleni hangulatkeltésre”  – írta.

Mindenről az a bizonyos dolog ugrik be

A javaslatra reagált a Slomóval haveri kapcsolatot ápoló Tett és Védelem Alapítvány is, amely szerint a pártot “nyilvánvalóan a kizárólag az antiszemitizmus vezérli”.

“A Mi Hazánk Mozgalom szélsőjobboldali párt a kóservágás betiltásáért száll síkra. Az állatvédelmet tűzik zászlajukra, akárcsak a szellemi elődök 1933-ban, de nyilvánvalóan kizárólag az antiszemitizmus vezeti őket” fogalmaznak a közleményben.

Az alapítvány büszkén utal Orbán Viktorra, aki meg fogja védeni ezeket a vágóhidakat.

“Kizárólag abban az esetben kerülhet sor a kóservágás betiltására, ha Alaptörvényünk fent idézett alapvető rendelkezései semmivé lesznek. Erre pedig, a Mi Hazánk Mozgalom legnagyobb bánatára, nem fog sor kerülni” – zárul a közlemény.

(fotó: Orbán Gellért)

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

 

További híreink

Végül minden a helyére kerül: már Újpesten sem állít adventi keresztet a Jobbik

Magyar Jelen

További 13,5 milliárd állami támogatást kap a debreceni BMW gyár

Irányi Dániel

„Nem fogjuk hagyni, hogy a hazánkban cigányterror uralkodjon!” (+VIDEÓ)

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben