21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Belföld Bűnügy Hírek

Már egy éve, hogy nem vonult börtönbe Orbán vendéglátója

2018 novemberében jogerősen két év börtönbüntetésre és két év közügyekről eltiltásra ítélte a Debreceni Ítélőtábla azt a férfit, aki 2014-ben az Orbán-imádzsvideó főszereplője volt, Bocskai azonban különböző okokra hivatkozva még mindig nem kezdte meg a szabadságvesztés letöltését.

Bocskai Pétert, a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. korábbi igazgatóját hűtlen kezelés és folytatólagosan elkövetett magánokirat felhasználása miatt ítélték el. Bocskai a vád szerint az önkormányzati cég vezetőjeként egy ismerős vállalkozót bízott meg útfelújításokkal, de annak egy részét csak leszámlázták, a munka nem készült el. A Magyar Nemzet szerint a bíróság korábban meghallgatta a polgármestert, Kovács Ferencet is, aki viszont elmondta, az önkormányzat nevében nem jelent be kárigényt. (Pedig a feljelentés 50-100 millió forint közötti összegű fiktív számlázás gyanújáról szólt.)

A lap kérdésére a BVOP elmondta, nincs ilyen fogvatartottjuk. A Nyíregyházi Törvényszéktől többet is megtudtak: közölték, hogy Bocskai a jogerős ítélet után megromlott egészségügyi állapotára hivatkozva 2019. február 22-ig kapott halasztást. Ezt meg akarta hosszabbítani, ám kérelmét tavaly márciusban elutasították, majd a BVOP március 28-án elrendelte a büntetés végrehajtását. Még ezen a napon Bocskai ismét beadványt nyújtott be a bíróságra, amiben az állt, hogy nem tudja megkezdeni büntetését a megadott időpontban, mert egészségi állapota miatt ismét kezelés alatt áll. A 24.hu szerint ez nem érintette a bevonulási kötelezettséget, Bocskai mégsem ment be. Később beadott még egy halasztási kérelmet, de az el sem bírálta a bíróság, mert megkésett vele.

A nyíregyházi férfi próbálkozott perújítással is, sikertelenül, legutóbb pedig 2019 augusztusában, egészségügyi okokra hivatkozva kegyelmi kérelmet nyújtott be a köztársasági elnökhöz. Egyebek mellett enyhítést és felfüggesztést kért. A törvényszék a lapot úgy tájékoztatta, hogy a kegyelmi kérelem elbírálása folyamatban van.

A BVOP 2020. március 3-ával ismét elrendelte Bocskai letöltésének megkezdését, amire a férfi beadványban közölte, hogy orvosi kezelés miatt csak március 4-én tud bevonulni.

Bocskai korábbi védői és jelenlegi ügyvédje sem adott ennél bővebb tájékoztatást. Az egyelőre nem világos, hogyan történhetett meg, hogy a férfi még nem vonult börtönbe annak ellenére, hogy halasztási kérelme már csaknem egy éve lejárt, különösen úgy, hogy elfogatóparancs iránti kérelem sem érkezett a Nyíregyházi Törvényszékre.

Forrás: index nyomán

További híreink

Jobbik: Egész Vas megye kilépett

Irányi Dániel

Itt vannak az új adatok: sok új fertőzött és két újabb elhunyt Magyarországon

Kiss Albert

Drámaian nőtt a fakitermelés az uniós országokban

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen