7.1 C
Budapest
2021. december 2., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

„Március 12. óta teljesen leálltunk”

Elsősorban iskoláknak dolgoztak, osztálykirándulásokat, utazós napközis táborokat szerveztek, de a járvány kitörésével teljesen leállt a vállalkozása Cser Tibor Mihálynak, a CSISZE Egyesület elnökének. Tíz éve szervezi hazánkban a diákok kirándulásait és biztosítja számos hátrányos helyzetű gyermek ingyenes utazását. Vállalkozásait úgy építette fel, hogy ezt a missziós tevékenységet támogassák.

Önök személyautókat és buszokat adnak bérbe.

Az autóbuszok meg autókölcsönző pót,- illetve kiegészítő tevékenység. Alapvetően utazásszervezéssel, méghozzá iskolai utazások lebonyolításával foglalkozunk. Magyarországon belül szervezzük útjainkat: osztálykirándulások, nyári utazós napközis táborok, hagyományos táborok. De nekünk az egyesület a minden. Az autókölcsönző részlegünk például segít finanszírozni az egyesület kedvezmény rendszerét, vagyis hogy a hátrányos helyzetű gyermekek, mozgássérült gyermekek díjmentesen utazhassanak.

Mit csinálnak a veszélyhelyzet kihirdetése óta?

A 23 személyautóból és 2 buszból állt flotta áll, mindössze 4 tartós bérletem van a személyautók közül, de ennek bevétele még a napi költségeinket sem fedezi. Az egyesület misszió-szerűen szervezte a programokat általános, és középiskolás diákoknak, alig egy hónappal ezelőtt, március 5-én még 3200 jelentkezőnk volt a szezonra, március 12-én mindenki lemondott mindent. Én 8-án vettem a második buszt.

A helyzet hirtelen változása ekkora bajt okozott?

Természetesen nem örülök, látom azt is, mennyien kerültek most nehéz helyzetbe. Lehet pánikolni, elég kusza a helyzet, de én úgy gondolom, hogy ha az emberiség, ha szabad így fogalmaznom, pusztulásra is van ítélve, nem ez a járvány lesz az okozója. Az én stratégiám nemcsak a túlélés, hanem a továbbképzés. Most is egy fényezőműhelyből jövök, pedig életemben nem csináltam. Neki fogtam az antik bútorok restaurációját is megtanulni, autókat is javítunk. Szociálpedagógusi diplomám van, de ha azt kívánja az élet, hogy holnap a kenyérért utcát kell söpörnöm, söpörni fogom az utcát.

Joó György – elemi.hu

További híreink

A Mi Hazánk cáfolja, hogy a teljes ellenzék összeállt volna 2022-re

Kemény János

Százezer ingyenjegyet ajánlott fel a Qatar légitársaság egészségügyi alkalmazottaknak

Kiss Albert

Gerendára akasztotta fel a kiskutyáját, majd árnyékszékbe dobta

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben