13.3 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírekTudomány

Még jó, hogy “időben kiderült” – a Pfizer vakcinája árthat a várandós nőknek

Másfél éve, hogy elkezdődött a terhesek és a kismamák oltási kampánya. Páran, akik követtük a szakirodalmat – igen, mert engem ÉRDEKEL minden, ami COVID és minden, ami vakcina – nem értettük, hogy bizonyos, magukat szakembereknek nevező egyének terhességi toxicitás adatok hiányában hogy tehetnek olyan magabiztos kijelentéseket, amikre vonatkozó humán vizsgálati adatok NEM állnak rendelkezésre. És ez nem vakcinaellenesség, hanem maga a tényállás. NINCS adat. Pont – fakadt ki posztjában Letoha Tamás.

Letoha felhívja a figyelmet az Egyesült királyság szakembereinek állásfoglalására miszerint éppen ezen adatok hiánya miatt nem ajánlják a Pfizer/Biontech vakcinák alkalmazását a terhesség és a szoptatás alatt.

„…jelenleg nem biztosítható kellő biztosíték a vakcina terhes nőknél történő biztonságos használatára vonatkozóan: a fogamzóképes nőknél történő alkalmazás azonban támogatható, feltéve, hogy az egészségügyi szakembereknek tanácsot kapnak, az oltás előtt ismert vagy feltételezett terhességről. A szoptató nők szintén nem kaphatnak védőoltást. Ezek az ítéletek az adatok jelenlegi hiányát tükrözik, és nem tükröznek konkrét aggályos megállapítást” – áll a brit minisztérium állásfoglalásában.

 

További híreink

Takarékosság kormánymódra: 30 milliárd forinttal növelnék a Rogán alá tartozó titkosszolgálatok kiadásait

Irányi Dániel

Leaszfaltoztak egy macskát Bács-Kiskun megyében

Irányi Dániel

Elutasította a Fidesz az SMA-s gyerekek megsegítését

Avar Álmos

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben