4.4 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Belföld Bűnügy

Még mindig nincs ítélet a 28-as villamoson késelő “fiatalok” ügyében

Nem túlzás azt állítani, hogy a 28-as villamoson történt gyilkosság az egész ország közvéleményét megrázta, ez az eset azóta a közbiztonság megszűnésének egyik szimbóluma lett.

Az erőszakos gyilkosság mégsem a brutalitás, hanem a “hétköznapi egyszerűség” miatt lett ismert. A tragédia Budapesten, a 28-as villamoson következett be, amikor

felszállt két fiatal és belekötött két másik utasba.

Előzmény és ok nélkül keveredtek szóváltásba a békés utasokkal, akiket váratlanul ért a támadás, védekezésre esélytelenek voltak.

A fiatal bűnözőkkel egy hölgy is volt. A három fős társaságból János kést rántott, és mellbe szúrta az egyik utast, míg Károly a másikat ütötte le, majd elrohantak. A gyilkosság után elmenekültek, de hamar elfogták őket. Jánost és Károlyt előzetesbe helyezték, míg Évát, aki az eset után elrejtette a kést, szabadlábon hagyták, bár később egyszer megszökött.

Az bírósági tárgyalást októberre napolták el, a bűnsegédlettel gyanusított nő most megszólalt : „már nagyon megbántam, hogy belekeveredtem ebbe az egészbe – mondta lehajtott fejjel Éva. Már azt sem tudom, miért szerettem bele Jánosba. Alig pár hónapig voltunk együtt, de már bánom.”

Az utóbbi időben már nem kizárólag a vidéki, elhagyatott településen van példa az ehhez hasonló esetekre. A forgalmasabb budapesti csomópontokon naponta éri számos atrocitás és inzultus az utasokat.

A Magyar Önvédelmi Mozgalom rendszeresen szervez közérzetjavító utazásokat, terepszemléket. Céljuk az önvédelemre és az önszerveződésre való igény kiszolgálása.

Rúgással kéregetnek a Kökinél – A MÖM oknyomozó vonatozást tartott (videó)

További híreink

Családi idill: nyakon szúrta drogos fiát egy nő

Irányi Dániel

Mi Hazánk: Változtassák meg az éjszakai horgászatra vonatkozó szabályozást

Kemény János

Újabb vágóhidat zárt be a Nébih

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben