27.1 C
Budapest
2021. augusztus 4., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Még több orvos hagyja ott a munkáját a kötelező oltás miatt

A kötelező oltások miatt tovább csökkenhet az egészségügyben dolgozó szakemberek száma, miután Orbán Viktor bejelentette, hogy ebben az ágazatban csak a beoltottak dolgozhatnak tovább.

A munkaügyi jogászok korábban még azt mondták, hogy a munkáltatók nem kötelezhetik a koronavírus elleni védőoltás beadatására a dolgozóikat, és sem hátrány, sem előny nem kapcsolódhat a munkavállalóknak ehhez a döntéséhez.

A hír hallatára voltak olyanok, akik még aznap benyújtották rendkívüli felmondásukat. Így tett többek között az az egészségügyi szakdolgozó is, aki több éve egy fővárosi kórházban dolgozik. László – akinek kérésére a nevét megváltoztattuk – a nem ismert mellékhatások miatt utasítja el az összes Covid-oltást. A férfi a bejelentés pillanatában már tudta, hogy aznap dolgozik utoljára a kórházban. Mint mondta, lelkifurdalása volt ugyan a felmondás miatt, de hónapok óta úgy érezte, hogy tudatos megosztás zajlott a kórházban a dolgozók között- írja az index.

“Sejtettem, hogy ez lesz, ezért aztán a hír hallatán nem is vártam, benyújtottam a felmondásomat.”

László hozzátette, hogy ha ismét dolgozhatna oltás nélkül az egészségügyben, szívesen visszatérne, de addig kórház közelébe sem akar menni.

Az orvosszervezetek mindegyike teljes mellszélességgel az oltás mellett van, ugyanakkor az orvosok közül sokan úgy érzik, hogy a kormány a korábbi bérrendezésért cserébe most hallgatást vár el ebben a hátrányos megkülönböztetésben.

Komoly egzisztenciális hátrányba hozom magam a pálya elhagyásával, viszont az elveim így nem fognak sérülni

– mondta, egy sebészorvos hozzátéve, hogy véleménye szerint a kormány az idei, alig érzékelhető bérrendezéssel a lojalitásukat vásárolta meg, most azonban benyújtotta mindezért a számlát. Ismeretségei és kapcsolatai révén ugyan oltási igazolással továbbra is az orvosi pályán maradhatna, azonban ahogy fogalmazott,

ezt a hazugságot azonban az elvhűségem nem engedné meg, és úgy érzem, jelenleg ez az egyetlen módja, hogy világosan kinyilvánítsam az ellenállásomat az egész világon eluralkodó sötét, sanda szándékokkal szemben.

A kórházak ismerik a saját dolgozóikra vonatkozó adatokat, arra vonatkozóan még nem jelent meg összesítés, hogy hányak akarnak az oltás miatt felmondani.

(index-illusztráció:napi.hu)

További híreink

Hat napot vártak a teszt eredményére, ezalatt a beteg meghalt – romokban az egészségügy

Gabay Dorka

Hazánk talán legszebb és legtitokzatosabb betleheme ez az ötszáz éves szoborcsoport

Kiss Albert

Mit tesz a biztosítónk, ha koronavírussal fertőződünk?

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben