16.2 C
Budapest
2021. október 22., péntek
Magyar Jelen
Bűnügy Kiemelt

Megdobálta a mentőautót, felfüggesztettet kaphat

A koronavírusos esethez induló mentőkocsit akarta megállítani egy férfi, majd megdobta; a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt ellene, felfüggesztett fogház kiszabását indítványozva.

A vádirat szerint egy huszonnyolc éves férfi ittas állapotban, 2020. március 18-án a kora esti órákban az Országos Mentőszolgálat XIII. kerület, Dévai utcai telephelyéről kihajtó mentőgépkocsihoz lépett abból a célból, hogy megkérdezze, meddig tart még a járvány. A mentőautó – mivel koronavírus gyanús esethez riasztották – nem állt meg, ami miatt a vádlott

hangosan ordibálva, trágár szavakkal szidalmazni kezdte a mentőszolgálatot, és egy műanyag üdítős palackot dobott a mentőkocsi jobb oldali tolóajtajának.

Ezután a férfi futva elmenekült a helyszínről. A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azonosította és gyanúsítottként hallgatta ki a garázda férfit.

A Budapesti V és XIII. Kerületi Ügyészség a terhelttel szemben garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben szabjon ki – végrehajtásában felfüggesztett – fogházbüntetést a férfival szemben.

További híreink

Donald Trump karácsonyra teljesen kivonulna Afganisztánból

Irányi Dániel

Olaszország: lemondhatnak a 80 év feletti súlyos koronás esetekről

Szabó Norbert

Feltételesen sem bocsájtható szabadlábra Beke István

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen