11.7 C
Budapest
2021. április 11., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld

Meghátrálásra kényszerült Kazincbarcika vezetése

A Mi Hazánk kazincbarcikai politikusa a nagy port kavart beruházás elleni tiltakozások aktív szervezője lett, a mostani meghátrálást egyértelmű sikerként könyveli el. Szerkesztőségünkhöz az alábbi közleményt juttatta el.

“Megvédtük a Móricz Zsigmond teret, meghátrált a városvezetés!

Örömmel olvashatták a Móricz Zsigmond tér körül lakó kazincbarcikaiak Szitka Péter Polgármester gyorsreagálású facebook bejegyzését, (Talán nem érdemelnek többet az ott élők?) miszerint belátta, hogy semmi keresni valója egy gyorsétterem láncnak a Móricz Zsigmond téren.

Ez a sebtében összedobott „tájékoztatás” azonban ismételten a lakók tisztességtelen félrevezetéséről árulkodik. Azt állítja, hogy február 15-én a területi önkormányzati képviselővel és a főépítésszel egyeztetett a területről és visszamondták a beruházásnak az engedélyezését.

Megerősített információm szerint pár napja Klimon István, alpolgármester úr, azt a tájékoztatást adta, hogy az érintett terület el van már adva, értékesítve van, így a lakók és bárkinek az erőfeszítése felesleges.

Kérdezem akkor, hogy október 29-én a terület miért lett kiemelt beruházási területté nyilvánítva? Akkor is nyilvánvaló tervek és tények voltak a döntéshozók előtt. Miért nem az állítólagos döntés napján lett a polgármester naprakész Facebook oldalán közzétéve ez a mindenki számára üdvözítő döntés? Miért az aláírásgyűjtés sokadik napján és az általam írt nyílt levél után kell közzétenni?

Valószínűleg azért, mert így nem kell nyilvánosan bevallani, hogy igen tévedtünk, ismét. Nem kell a lakók szemébe mondani, hogy győzött a lakók ellenállása és a nyilvánosság. És inkább meghátrálnak egy már kész beruházás elől, mintsem megvárják, hogy demonstráljunk. A Mi Hazánk Mozgalom a továbbiakban is a helyi vállalkozások támogatását részesíti előnyben a külföldi érdekeltségű multinacionális cégekkel szemben. Továbbra is kiállunk a barcikai lakosokért!”

 

Dr. Fiszter Zsuzsanna
Mi Hazánk Mozgalom
Kazincbarcikai alapszervezetének elnöke

További híreink

Porvai lovas nyerte a Nemzeti Vágtát

Gabay Dorka

Támogatja a veszélyhelyzet meghosszabbítását a Mi Hazánk

Joó György

Borzasztó körülmények között tartott négy kutyát két állatkínzó nő Mikén

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben